Continuă dotarea cu AUTOSPECIALE a ISU „SOMEȘ” SATU MARE (Foto)

isu1

isu2

isu3

isu4

isu5

isu6

isu7

isu8

isu9

Joi, 2 iulie, la sediul ISU Cluj, a avut loc festivitatea ocazionată de recepţionarea celor șase autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime. La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

Aceste autospeciale au fost achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Echipamentele achiziţionate vor fi distribuite la cele șase Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Nord-Vest: ISU Cluj, ISU Bihor, ISU Bistriţa-Năsăud, ISU Maramureş, ISU Satu Mare și ISU Sălaj. Autospecialele au fost executate de către firma poloneză WAWRZASZEK ISS SPOLKA Z ORGANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA SPOLOKA KOMANDYTOWO AKCYJNA(Lider) în asociere cu FABRYKA MASYZN ‘BUMAR-KOSZALIN’ SPOLKA AKCYJN.

Înainte de recepţia autospecialelor la sediile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost instruite 20 de persoane privind mânuirea şi întreţinerea utilajelor de intervenţie şi salvare de la înălţime. Valoare totală a autospecialelor este de 9.243.000 lei fără TVA.

Contractul de finanţare pentru proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a” a fost semnat în data de 27 martie 2014, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Acest contract a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”, în calitate de beneficiar.

Obiectiv general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

Printre obiectivele specifice ale proiectului amintim: reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către unităţile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă în scopul ridicării capacităţii de acţiune şi reacţie adecvată a centrelor judeţene pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenţă; îmbunătăţirea nivelului tehnic şi de performanţă a serviciilor publice judeţene de urgenţă din Regiunea Nord-Vest prin achiziţionarea de echipamente specifice moderne, eficiente şi performante; consolidarea capacităţii de colaborare şi conlucrare operaţională între centrele judeţene de urgenţă din cadrul Regiunii Nord-Vest precum şi a centrului regional/centrelor judeţene cu cele din judeţele limitrofe în perspectiva îmbunătăţirii siguranţei populaţiei, salvgardării vieţii, proprietăţii şi bunurilor.

În trecut ADI Transilvana de Nord a derulat încă două proiecte de achiziţii cu titlul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”.

Primul proiect, s-a derulat în perioada iunie 2010-mai 2012. Prin acest contract au fost achiziţionate 64 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă: 30 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă; o autospecială de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane; două autospeciale de cercetare NBCR; șase autospeciale pentru descarcerări grele; 21 ambulanţe de prim ajutor; trei ambulanţe de reanimare; centrul de comandă şi control.

Al doilea proiect s-a derulat în perioada iunie 2012 – mai 2014. Prin acest contract au fost achiziţionate 12 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă: șase autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă; Șase autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.