SATU MARE: Rețea de asistare a pacientului cu infarct miocardic acut

retea

Rețeaua de asistare a pacientului cu infarct miocardic acut este una dintre noutățile ce vor fi prezentate la cea de-a XV-a Conferință de Cardiologie cu participare internațională de la Târgu Mureș, eveniment ce se va desfășura în perioada 6-11 iulie. Acest sistem de asistare a bolnavilor de inimă funcționează și la Satu Mare.

Rețeaua a fost inițiată de Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș. În prezent, potrivit cadiologului Imre Benedek din cadrul secției SCJU Târgu Mureș, rețeaua funcționează și la: Satu Mare, Baia Mare, Târgu Secuiesc, Brașov, Sighișoara, Mediaș, Sibiu, Bistrița, Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni și Târgu Mureș.

„Pentru mine, este o deosebită plăcere să avem un network, o rețea de registre de infarct miocardic, despre care vor vorbi profesioniști din Ungaria și România. Avem o regiune în care am pus în practică această rețea și pe ea s-a creat Programul național de asistare a bolnavului cu infarct miocardic. În aceste regiuni, după datele noastre, unde practicăm interveționismul veți asista în curând la scăderea mortalității generale cu 8%. Populația României nu va avea o mortalitate la coada țărilor europene, de 62%, ci va avea undeva la 56-54%”, a declarat pentru jurnaliștii de la MEDIAFAX, medicul Imre Benedek.

Dacă la început, rețeaua a funcționat doar în județele Mureș și Harghita, în prezent aceasta funcționează și la: Satu Mare, Baia Mare, Târgu Secuiesc, Brașov, Sighișoara, Mediaș, Sibiu, Bistrița, Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni și Târgu Mureș.

Prin înființarea acestei rețele s-a dorit crearea unui sistem pentru a urmări evoluția bolnavului, de la apariția infarctului miocardic, astfel încât să se ajungă inclusiv la scăderea costurilor din sistemul de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.