UDMR refuză postul de viceprimar al municipiului Satu Mare

Kereskenyi-Gabor

În cursul zilei de azi, 19 iunie, UDMR Satu Mare a decis să nu propună niciun candidat pentru postul de viceprimar rămas vacant după demisia Marcelei Papici. Decizia a fost luată cu 27 de voturi „pentru” și șase „împotrivă”.

Printr-un comunicat de presă remis azi pe adresa redacției noastre, se arată următoarele:

„Biroul municipal Satu Mare al UDMR împreună cu Grupul de consilieri municipali au adoptat vineri (azi, 19 iunie) o poziție referitoare la alegerea unui viceprimar al municipiului Satu Mare, post rămas vacant după demisia doamnei Marcela Papici.

În urma consultării cu electoratul nostru, respectând voinţa lor, cu o majoritate covârșitoare, 27 de voturi pentru și doar 6 împotrivă, membrii Biroului impreuna cu consilierii au decis ca UDMR să nu propună niciun candidat pentru această funcție.

Membrii Biroului municipal consideră că o funcție de viceprimar „goală”, fără atribuții, nu ar aduce un plus pentru formațiunea noastră, pentru cetățenii pe care îi reprezentăm în Consiliul Local şi pentru sătmăreni în general.

Totodată, considerăm că nu putem să fim părtaşi la eşecurile administraţiei conduse de primarul Dorel Coica, nici măcar pe o durată de 11 luni. Invităm cele două partide care au fost și sunt reprezentate în executivul Primăriei (PSD și PLR) să-și asume până la capăt administrarea municipiului Satu Mare.

UDMR, ca principal grup din Consiliul Local Satu Mare, va continua să susțină proiectele benefice pentru municipiul Satu Mare, așa cum a făcut-o mereu.

Biroul municipal Satu Mare al UDMR
Grupul de consilieri municipali UDMR”.

Vă reamintim că în cadrul unei conferințe de presă susținute joi, 18 iunie, conducerea UDMR Satu Mare a declarat că sunt în cărți mai multe nume pentru a ocupa postul de viceprimar, printre care Maskulik Csaba și Nagy Szabolcs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.