Cine va fi noul viceprimar al municipiului Satu Mare?

 

Kereskenyi Gabor
În urma numiri Marcelei Papici în funcția de manager al Spitalului Județean Satu Mare, funcția de viceprimar pe care o deținuse până de curând, este vacant. Potrivit președintelui Organizației Județene a PSD Satu Mare, Mircea Govor „în acest moment se poate realiza un echilibru bun cu colegii din UDMR”.

În concluzie, PSD și PLR vor susține un candidat din partea UDMR pentru scaunul de viceprimar rămas vacand după plecarea Marcelei Papici. Anunțul a fost făcut public azi, 11 iunie de către cei doi lideri ai PSD și PLR, Mircea Govor, respectiv Adrian Ștef.

Potrivit celor doi lideri este important să existe un echilibru atât în Consiliul Local cât și în Consiliul Județean. „Este un moment important pentru următoarea perioadă de accesare a fondurilor europene. În concluzie, PLR și PSD susțin un candidat al UDMR la funcția de viceprimar, scaun rămas vacant după plecarea doamnei Papici. La fel ca la judeţ, considerăm că e important ca şi populaţia maghiară să fie reprezentată în conducerea municipiului Satu Mare, astfel că suntem dispuşi ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local, reprezentanţii noştri să acorde votul pentru candidatul UDMR la postul de viceprimar. Acum rămâne ca UDMR să propună un candidat propriu, asta o lăsăm la latitudinea lor, dar le vom acorda sprijinul necesar”, a declarat Ștef.

Întrebat cu privire la acest aspect primarul Dorel Coica a declarat că „consilierii vor decide cine va fi noul viceprimar. Eu nu am discutat această problemă cu niciunul dintre reprezentanții partidelor politice. Consilierii decid”.

„Prima dată în acești trei ani, din 2012 încoace, s-a ivit real ocazia ca UDMR, respectiv comunitatea maghiară să aibă un reprezentant în executivul municipiului Satu Mare. În cursul zilei de mâine (vineri, 12 iunie) vom discuta și cu președintele uniunii, domnul Kelemen Hunor, pentru a afla și părerea dânsului iar zilele următoare vom lua o decizie în cadrul organizației locale”, a declarat președintele Organizației Municipale a UDMR Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor.

Întrebat cu privire la numele consilierilor municipali ai UDMR care intră în discuție în vederea ocupării funcției de viceprimar, deputatul a declarat că „în acest moment e mai bine să nu rostim niciun nume”.

Consilierul local PNL Adrian Albu, fost viceprimar al municipiului, reședință de județ în mandatul 2008-2012, ne-a declarat că „e greu să-mi exprim azi o poziție. Trebuie să ne sfătuim. Având în vedere că este vorba despre un mandat de un an, sau poate chiar sub un an, miza nu este prea mare. Postul poate să rămână vacant. Dacă era vorba despre un mandat întreg, de patru, ani, altele erau socotelile. În principiu, dar asta este părerea mea personală, PNL susține un candidat al UDMR pentru funcția de viceprimar. Dar repet, asta este părerea mea, deoarece nu pot să vorbesc în numele altora. Nu cred că vreun consilier al PNL și-ar dori această funcție, având în vedere relațiile pe care le avem cu primarul, cu domnul Dorel Coica. Se mai poate ivi și situația ca UDMR-ul să nu dorească să nominalizeze pe niciunul dintre consilieri săi pentru această funcție. În această situație, PSD-ul poate nominaliza pe cine vrea, că tot nu rezolvă nimic. E simplă aritmetică. Rămâne de văzut ce va fi”.

7 Comentarii la "Cine va fi noul viceprimar al municipiului Satu Mare?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.