O firmă sprijină fermierii sătmăreni afectaţi de intemperii

fermieri2

fermieri3

Monsanto România sprijină fermierii din județele Satu Mare şi Sălaj, ale căror recolte au fost afectate de ploile torenţiale şi de grindină în urmă cu câteva zile. La puţin timp după calamitate, Monsanto a trimis în zonă 1.250 de saci de porumb convenţional DEKALB, cu care se pot reînsămânţa 1.500 ha.

„Activitatea noastră o reprezintă comercializarea hibrizilor convenţionali de porumb şi rapiţă destinaţi fermierilor din România. Aflând de calamităţile din zona Satu Mare şi Salaj, am luat decizia de a trimite în zonă sămânţă gratuită de porumb convenţional pentru a-i sprijini pe cât mai mulţi dintre fermierii afectaţi. Cu sămânţa primită, acesţia vor putea să îşi recupereze măcar o parte din investiţia făcută în primăvară”, a declarat Cosmin Chioreanu, director general Monsanto România, Bulgaria şi Moldova.

Demersul companiei Monsanto în acest sens s-a concretizat în 1.250 de saci de porumb convenţional din hibridul DKC 3472, ceea ce, din punct de vedere financiar, înseamnă circa 200.000 de delari.

Monsanto şi-a luat angajamentul de a aduce o gamă largă de soluţii pentru a ajuta la hrănirea unei populaţii aflate în continuă creştere. Firma produce seminţe de fructe, legume şi alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajută fermierii să obţină recolte mai bune, utilizând mai eficient apa şi alte resurse importante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.