Evoluţie foarte bună pentru karateka de la CSM Satu Mare la Campionatul European din Belgia

karate

Zilele a doua şi a treia (vineri, 5, respectiv sâmbătă, 6 iunie) a Campionatului European de karate pentru copii, cadeţi şi juniori din Belgia, au adus noi rezultate spectaculoase pentru delegaţia sătmăreană. Turneul european se desfăşoară în perioada 4-8 iunie, în localitatea belgiană Herstal. La Campionatul European, CSM Satu Mare participă cu 12 sportivi.

Vineri, Paula Ulici de la CSM Satu Mare a câştigat aurul la Kumite feminin (11-12) ani, iar Denis Burya a cucerit argintul la Kumite masculin (11-12 ani).

Sâmbătă, primul rezultat important a fost cel obţinut de Rybana Lazin, care s-a calificat în finala de cadeţi l individual feminin, după ce joi şi-a croit drum spre finală împreună cu echipa.

Continuând traseul spectaculos, Daiana Vancsa s-a calificat în finala cadeţi II individual feminin, după un meci de infarct cu o revenire incredibilă, fiind condusă cu 3-0. Karateka de la CSM Satu Mare revine şi îşi surclasează adversara cu 6-3.

Ca o copie la indigo al meciului Daianei, cel mai titrat sportiv sătmărean, Răzvan Tinca, ajunge în semifinală, reuşită care prefigurează lupta pentru aurul la cadeţi masculin (70 kg). Acesta a fost condus tot cu 3-0. În clipa în care masa centrală de arbitraj a anunţat ultimele 30 de secunde, s-a „dezlănţuit uraganul” Răzvan Tinca. În zece secunde a încheiat meciul cu două lovituri spectaculoase de picior în capul adversarului, iar în final, pe contra, cu o lovitură de pumn la nivelul abdomenului.

Vedetele primei zile de concurs, Alin Rîşnoveanu şi Patrik Burya, au intrat în finala la echipe rotativ şi vor lupta azi, 7 iunie pentru aur.

La Kumite individual (+75 kg) ziua de concurs a delegaţiei sătmărene s-a încheiat magistral. Burya şi Rîşnoveanu vor lupta în finala de Kumite la 75 kg.

Burya, a ajuns în finală după ce a eliminat trei sportivi din Anglia, Italia, respectiv România, iar Alin Rîşnoveanu a învins trei karateka din Polonia, Slovacia şi Ungaria.

Cele opt finale ale sătmărenilor se desfăşoară în cursul acestei zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.