26-28 iunie: Zilele Județului Satu Mare 2015, ediția a III-a

cj1

cj2

cj3

Zilele Județului Satu Mare este un eveniment unic în țară. La cea mai mare sărbătoare a sătmărenilor participă toate cele 65 de unități administrativ teritoriale ale județului reprezentate cu mândrie de primarii și gospodarii cei mai pricepuți ai locului.

Scopul este de a prezenta obiceiurile, tradițiile, istoria fiecărei comune/orașe/municipii, precum și destinațiile turistice ale acestora.

Obiectivul principal al manifestării este cunoașterea reciprocă a zonelor, a oamenilor, tradițiilor culturale și culinare într-un cadru festiv.

Evenimentul se desfășoară în două locații simultan în zona Centrului Vechi și în Centrul Nou.

În Centrul Vechi vor fi așezate căsuțe de lemn, pentru fiecare comună, decorate în stil specific, tradițional unde acestea își vor prezenta specificitățile tradiționale și culinare. Tot va fi amplasată o scenă unde vor evolua artiști de muzică populară de talie națională și internațională și reprezentanții tuturor naționalităților, interpreți ai muzicii populare din județ.

Programul este întregit de alte activități cum ar fi: defilarea portului popular, a majoretelor și a oficialităților la deschiderea evenimentului; expoziție de animale domestice; concursuri sportive; expoziția meșteșugarilor.

În Centrului Nou va fi amplasată o scenă unde vor evolua artiști de muzică ușoară de talie națională și internațională și artiști locali de muzică ușoară.

În această zonă se vor afla comercianți cu produse specifice evenimentelor în aer liber (mici, grătar, cârnați, bere, răcoritoare).

Activitățile celor trei zile sunt întregite cu demonstrații și competiții sportive, care au rolul de a crește atractivitatea evenimentelor, de a interacționa cu publicul spectator.

Pe parcursul celor trei zile a evenimentului vor avea loc diverse concursuri: concursul comunelor, concurs culinar, concurs de frumusețe, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.