Prefectul s-a întâlnit cu reprezentanții firmelor de asigurări din județ

prefectura

Vineri, 5 iunie, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a convocat la cabinetul său, o întâlnire cu reprezentanţii firmelor de asigurări din judeţ. Tema acestei şedinţe a fost situaţia păgubiţilor în urma evenimentelor meteorologice şi hidrologice petrecute în judeţul Satu Mare în perioada 25-30 mai.

Demersul întreprins de prefect vine în sprijinul cetăţenilor pentru ca aceştia să poată fi despăgubiţi prin toate mijloacele posibile. La întâlnire au mai participat directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Satu Mare, Ioan Cioltean şi directorul coordonator al Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă, Ştefan Fodor.

Reprezentanţii firmelor de asigurări au declarat că situaţia celor păgubiţi este sub control, majoritatea dosarelor de daună sunt instrumentate şi urmează a fi soluţionate. În urma discuţiilor reiese faptul că daunele produse au fost constatate cu preponderenţă la clădiri, autovehicule şi culturi agricole.

Potrivit reprezentanţilor firmelor de asigurări reiese faptul că gradul cel mai ridicat de conştientizare a incheierii unei poliţe de asigurare este în rândul persoanelor vârstnice şi de asemenea că multe persoane optează pentru cea mai ieftină poliţă de asigurare în detrimentul unei poliţe mai complexe care asigură toate riscurile.

Prezenţi la şedinţă, reprezentanţii Direcţiei Agricole şi a Oficiului de Consultanţă au prezentat o analiză a situaţiei privind culturile agricole compromise în judeţ.

Prefectul a asigurat reprezentanţii firmelor de asigurări de tot sprijinul în vederea conştientizării populaţiei privind importanţa unei poliţe de asigurare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.