Dorel Coica: „Anul 2020 va veni și ne va găsi cu încă două poduri în Satu Mare”

Dorel Coica si Octavian Petric

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 5 iunie, primarul Dorel Coica a declarat că speră ca până în toamnă să se semneze contractul de execuție pentru cel de-al treilea pod, iar în 2016 să înceapă efectiv lucrările. Alături de edil, la întâlnirea cu jurnaliștii a participat și deputatul Octavian Petric.

Totodată, primarul a declarat că în lunile care urmează se va semna contractul și pentru centura municipiului Satu Mare, proiect care are inclus cel de-al patrulea pod. „Anul 2020 va veni și ne va găsi cu încă două poduri în Satu Mare. Ne bucurăm că Guvernul a acceptat finanțarea și deschiderea finanțării pentru acest obiectiv. Din suma de două milioane de lei vom licita proiectul tehnic și vom avalua zonele care trebuie expropriate. Toate aceste etape trebuie să se realizeze până în toamnă. În toamnă vrem să încheiem contractul, iar în 2016 să fie bugetat”, a declarat Dorel Coica.

Edilul spune că s-a întâlnit cu directorul general în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga cu scopul de a vedea în ce stadiu se află procedura de licitație pentru linia de centură a municipiului Satu Mare. „Mi-a spus că au fost depuse două contestaţii, la care trebuie formulat răspuns în 15 zile. În momentul în care se finalizează, dânsul a promis că va veni la Satu Mare şi se va semna contractul de începere a lucrărilor la linia de centură a municipiului Satu Mare şi al celui de-al patrulea pod”, spune primarul.

În luarea de cuvânt, Octavian Petric a vorbit despre cele patru obiective pe care și le-a propus să le realizeze, ori să fie în curs de realizare în perioada mandatului său de parlamentar. „Este vorba despre reabilitarea DN 19 de la Livada la Negrești-Oaș, Luna Șes, Primăria din Tășnad și centura municipiului Satu Mare. La vremea respectivă am spus că măcar dacă două dintre acestea se realizează, va fi bine. În prezent, dintre cele patru proiecte, câteva sunt realizate, iar altele în curs de realizare. Deci, stăm bine”, spune Petric.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.