Polițist de frontieră din Tarna Mare, lovit de un contrabandist

tigari

Marți, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră de la Tarna Mare au observat pe raza localităţii de frontieră Şirlău, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interior.

Poliţiştii de frontieră i-au somat prin voce pe contrabandiști, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat să fugă, dispersându-se pe mai multe direcţii.

S-a trecut la urmărirea acestora, iar pe timpul acţiunii una dintre persoanele implicate a lovit un poliţist de frontieră, provocându-i leziuni în zona feţei şi la mâna dreaptă.

În urma acţiunii, au fost reţinuţi doi cetăţeni români Csaba M., de 32 de ani şi Ferencz T., de 39 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Satu Mare, iar în zonă au fost descoperite 20 de colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 89.000 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, ultraj şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi pentru identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.