Examen de competențe lingvistice la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”

ltg1

ltg2

ltg3

ltg4

ltg5

ltg6

În perioada 4-12 iunie, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare organizează într-o primă ediție, examenul de Competențe Lingvistice de Limba germană, DSD Sprachdiplom, nivel A2, la clasa a VI-a.

Acest tip de testare, în premieră pentru elevii din ciclul gimnazial, este și rezultatul inițiativei Draxlmaier Satu Mare de a finanța printr-un proiect activitățile școlii germane, având ca obiectiv aprofundarea cunoașterii limbii germane. Sprijinul material în acest proiect constă în mijloace și instrumente TIC, laptop, videoproiector, copiator, dar și consumabile, pliante, imprimări sau dotarea bibliotecii cu cărți și filme în limba germană.

Alte activități pe care Liceul Teoretic German le va desfășura cu sprijinul financiar al Draxlmaier sunt: organizarea unei întâlniri cu reprezentanții firmelor cu capital german pentru motivarea tinerilor în pregătirea examenelor de competențe lingvistice, organizarea simulărilor DSD nivel B2 și C1 sau realizarea unei reviste școlare de către elevii claselor a XI-a, cu articole în vederea probei scrise a examenului DSD.

Examenul de competențe lingvistice care se desfășoară în perioada următoare are scopul de a testa nivelul de cunoaștere al limbii germane, respectiv creativitatea și interacțiunea elevilor în situații necunoscute.

Examenul DSD la clasa a VI-a constă în două probe: scrisă și orală. Paroba scrisă se dă în perioada 4-6 iunie și conține testarea înțelegerii mesajului oral, mesajului scris, respectiv producerea mesajului scris. Pentru proba orală elevii de clasa a VI-a pregătesc o temă care este susținută liber cu sprijinul unui suport vizual. Prin conversația pe care o susțin elevii cu profesorii de germană pe tema respectivă, primii demonstrează gradul de cunoașterii al limbii.

La finalul evaluării elevii vor fi certificați cu o diplomă de competențe lingvistice de limbă germană de nivel A2. De asemenea, acest tip de examen necesită și o abordare diferită a procesului instructiv-educativ decât cel obișnuit și anume trecerea de la un învățământ tradițional la unul activ-participativ, prin metode moderne, centrat pe elev.

Responsabilii de proiect sunt: directorul Maria Reiz și profesorii Helga Herman și Bodnar Ildiko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.