Start pentru a IV-a generație de polițiști juniori

copii1

copii2

copii3

Proiectul „Polițist Junior” s-a născut în urmă cu patru ani, în cadrul campaniei „Jocuri de copii”. De atunci și până azi, mii de copii au participat an de an la un alt gen de activități de educație rutieră, inedite prin locul de desfășurare, direct în teren, în stradă, cât și prin implicarea activă a polițiștilor.

Copiii învață reguli noi, le repetă pe cele deja știute și apoi, sunt invitați să demonstreze practic că aplică cele învățate. Dacă se dovedesc pietoni de încredere primesc șansa de a dirija circulația alături de adevărații polițiști, moment pentru care, bineînțeles, îmbracă uniforma de Polițist Junior. Rând pe rând copiii joacă roluri de pietoni, respectiv polițiști, reușind astfel să înțeleagă mai bine importanța respectării regulilor și să realizeze care este adevărata menire a unui polițist rutier.

Ediția 2015 a proiectului „Polițist Junior” a debutat azi, 2 iunie, când invitați să se alăture marii familii a polițiștilor au fost prichindeii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din Satu Mare. Activitatea a fost coordonată din partea Inspectoratului de Poliție de comisar de poliție Simona Săndulescu din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și de inițiatoarea acestui proiect, Otilia Matioc din partea Fundației „Maria”.

Cei mici au fost nerăbdători să îmbrace uniforma de Polițist Junior și să-i ajute să-și îndeplinească misiunea pe polițiștii rutieri prezenți, agent șef Alin Răcășan și agent principal Florin Ciora, din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Satu Mare. Fiind foarte bine pregătiți din punct de vedere teoretic de educatoarele Maria Cornelia Lalin și Raluca Haidu, copiii au reușit să demonstreze și practic acest lucru. Dirijarea circulației i-a ajutat pe toți copiii să înțeleagă că misiunea polițistului este una specială, aceea de a ajuta traficul rutier și de a-i determina pe oameni să respecte regulile de circulație, protejându-și astfel viața lor, cât și pe a celor din jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.