Suntem mici, dar circulăm corect !

copii1

copii2

copii3

User Comments
User Comments
User Comments
User Comments

Educaţia rutieră a celor mici este una din priorităţile poliţiştilor de prevenire sătmăreni. Prin lecţii desfăşurate la grupe, jocuri, activităţi de dirijare a circulaţiei în teren, dar şi prin concursuri cu tematică rutieră, poliţiştii sunt implicaţi în viaţa micilor pietoni de azi, viitorii biciclişti şi şoferi de mâine.

Un eveniment important pentru preşcolari s-a desfăşurat joi, 28 mai, la Grădiniţa „14 Mai” din Satu Mare, unde 12 echipaje formate din câte doi copii au dovedit că ştiu regulile de circulaţie în cadrul etapei judeţene a concursului „Suntem mici, dar circulăm corect!”, concurs aflat la cea de-a IX-a ediţie. La această etapă au intrat în concurs echipajele câştigătoare ale primelor trei locuri la fazele zonale, desfăşurate la Satu Mare, Carei şi Negreşti-Oaş, cu o săptămână în urmă.

Juriul a fost alcătuit din reprezentantele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, instituţie parteneră în organizarea acestui concurs alături de GPP „14 Mai”, ACR Sucursala Satu Mare şi Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog.

Copiii au avut de parcurs trei probe: chestionar, comentarea unei imagini „la prima vedere” în care descoperă greşelile şi precizează comportamentul corect în diferite situaţii cu care se pot întâlni în trafic şi ghicitori pe teme de circulaţie.

După evaluarea rezulatelor cei mai buni s-au dovedit copiii de la Grădiniţa „14 Mai” din Satu Mare, echipaj format din: Huja Ignat Nerea şi Ştirbu Larian, pregătiţi de educatoarele Dragomir Nicoleta şi Pop Firuța.

Pe locul II s-au clasat două echipaje, respectiv cel al Grădiniţei cu Program Normal nr. 2 din Negreşti-Oaş, format din Cracolici Michele şi Zimbru Silvan, îndrumaţi de educatoarea Osvath Anamaria, şi echipajul de la Grădiniţa nr. 11 din Satu Mare format din copiii Vădan Cristian şi Paşca Cristian, coordonaţi de Ciora Ancuţa, care au dovedit că ştiu cum se traversează în condiţii de siguranţă, semnificaţiile culorii semaforului, locurile publice unde se pot juca în siguranţă, semnele agentului de circulaţie şi cunosc indicatoarele rutiere destinate pietonilor şi bicicliştilor.

Locul III a fost ocupat, de asemenea, de două grădiniţe, respectiv Grădiniţa nr. 9 din Satu Mare, cu un echipaj format din copiii Halmi Darius şi Nesteriuc Ayan, coordonaţi de educatoarele Silaghi Mihaela şi Pop Mărioara şi Grădiniţa Liceului Teologic Ortodox, reprezentată de copiii Urda Ayan şi Napholtz Maya, sub îndrumarea educatoarei Micle Maria Liliana.

Rezultatele bune obţinute de toate celelalte echipe participante au fost răsplătite cu menţiuni acordate grădiniţelor: GPP „Draga Mea”, GPP nr. 1 Carei, GPP nr. 1 Negreşti-Oaş, GPN Boineşti, GPP „Voinicelul”, GPP nr. 2 Carei, GPP nr. 1 Negreşti-Oaş.

La finalul concursului copiii şi educatoarele au fost recompensaţi pentru efortul lor prin acordarea de diplome, medalii şi materiale promoţionale oferite de directorul ACR Sucursala Satu Mare, precum şi multe premii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.