UDMR îl critică pe primarul Dorel Coica

UDMR

Grupul de consilieri UDMR a municipiului Satu Mare, împreună cu deputatul Kereskenyi Gabor au semnalat în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 28 mai, în aer liber, faptul că deși orașul a fost lovit de gridină „principala investiție a municipiului Satu Mare este organizarea Zilelor Orașului Satu Mare”.

Întâlnirea cu jurnaliștii a avut loc la intrarea laterală a Primăriei, în fața Centrului Informare Cetățeni în zona în care la ora actuală se montează corturile pentru sărbătoarea din acest week-end.

Cei mai critici au fost Kereskenyi și consilierul local Nagy Szabolcs. Tonul a fost dat de deputatul UDMR care s-a plâns că deși orașul și județul au fost bătute de ploi și grindină „municipalitatea se pregătește de sărbătoare”. Apoi a urmat Nagy Szabolcs care s-a lansat într-o „scurtă” completare la cele spuse de Kereskenyi.

În luarea de cuvânt, consilierul UDMR Nagy Szabolcs a criticat faptul că deși municipiul Satu Mare este după o furtună cu grindină „conducerea orașului se preface că nu s-a întâmplat nimic”. Potrivit acestuia, locuitorii din Carpați I și II au mașinile distruse după grindina de luni, 25 mai, însă „municipalitatea nici până la această oră nu are un centralizator al pagubelor suferite.

„Domnul primar a susținut o conferință de presă, luni, chiar înaintea furtunii, în care el a prezentat mega programul de Zilele Orașului, în loc să țină în mână informarea de la ISU Satu Mare, cu furtuna care se va abate asupra orașului. Mi se pare un lucru extraordinar de rău, ca să faci o conferință și să nu informezi cetățenii Sătmarului cu cea mai mare furtună din ultimii zeci de ani. La Sătmărel sunt zeci de case care se dărâmă, sunt oameni păgubiți în urma furtunii, iar municipalitatea cheltuie bani pe concerte, mici și bere, cu comerciați de dincolo de Carpați care ne ajută la promovarea municipiului Satu Mare. Nu putem să sărbătorim acum atât de intens, când jumătate Sătmarul și județul Satu Mare au problem”, spune Nagy.

La rândul său, Kereskenyi a catalogat ca fiind o „crimă” la adresa sătmărenilor, mutarea Pieței de Vechituri sau înlocuirea acesteia cu o piață agroalimentară „care oricum nu se justifică în acea zonă. Intenția acestui gest este de a scoate romii din Satu Mare și de a-i înlocui cu cei din Stâna. Respingem categoric schimbarea destinației Pieței de Vechituri, pentru că acest lucru este o parte din sufletul sătmărenilor la care se pot aduce eventuale îmbunătățiri ale condițiilor din respectiva locație”.

De pe „ordinea de zi” a conferinței de azi nu a lipsit nici problema Hotelului „Dacia”, subiect abordat de consilierul Nits Janos. Acesta consideră că ar fi necesară alocarea de urgență a unor sume de bani pentru efectuarea unor lucrări de protecție a clădirii „deoarece imobilul se degradează pe zi ce trece”.

Zona străzii Clujului a fost subiectul abordat de Butka Gergo care a reclamat faptul că în imobilul de la numărul 13 locuiesc „niște mafioți, romi și oameni din lumea interlopă care își fac acolo treburile”. Potrivit acestuia, la acea clădire „Primăria investește în niște termopane, fără a avea vreo autorizație”.

Conferința de presă a fost susținută la ora 13.00, înainte de ședința de Consiliu Local, însă consilierii UDMR au revenit asupra punctelor abordate la întâlnirea cu jurnaliștii și la punctual „Diverse” a ședinței de azi. Desigur, fără a veni cu alte noutăți.

Un Comentariu la "UDMR îl critică pe primarul Dorel Coica"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.