Seară de povești muzicale la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”

biblioteca

Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare, în colaborare cu Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, organizează marți, 2 iunie, cu începere de la ora 17.00, o seară de povești muzicale, sub genericul „Prietenii lui Csillaghúr”.

Prin activitatea inițiată de Secția de „Împrumut pentru copii” se dorește marcarea „Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului” și îl are ca invitat special pe cunoscutul creator de povești din țara vecină Ungaria, Sás Károly. Evenimentul va fi găzduit de Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”.

Prin intermediul acestui program de povești muzicale, participanții vor afla despre modalitățile de concepere a poveștilor și cum se transformă ele în cântece. Scriitorul și muzicianul Sás Károly va folosi mai multe instrumente muzicale, demonstrându-le copiilor faptul că versul și ritmul ne sunt prieteni.

Invitatul evenimentului este fondatorul, mentorul, compozitorul și autorul de texte al formației „Csillaghúr”. După ce și-a desăvârșit studiile muzicale, a trăit mai mulți ani în afara granițelor natale, fapt ce i-a permis să studieze folclorul mai multor popoare. Este cunoscut și ca autor de manuale și alte lucrări didactice de muzică pentru profesori și elevi.

În anul 2013, a apărut publicația „Csillaghúr és barátai”, atât pe suport tipărit, cât și în format electronic, pe CD.
„Autorul și-a exprimat dorința de a se întâlni cu publicul sătmărean de toate vârstele, copii, părinți și bunici, deopotrivă, fapt pentru care instituția noastră a răspuns pozitiv acestui demers. Ne dorim ca prin această primă activitate derulată în parteneriat cu un scriitor maghiar, să deschidem noi oportunități de colaborare cu diferite personalități și instituții din țara vecină și să transmitem ideea că biblioteca publică a județului Satu Mare susține ideea de multiculturalitate și bună conviețuire între naționalitățile conlocuitoare”, a declarat Lacrima Camelia Istrăuan, directorul BJ Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.