Peste 250 de jandarmi vor asigura ordinea publică de „Zilele Orașului”

jandarmi

În perioada 29 mai-1 iunie, peste 250 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările organizate cu prilejul „Zilelor Oraşului Satu Mare”. În sprijinul jandarmilor sătmăreni vor veni 34 de jandarmi de la Gruparea Mobilă Cluj.

Aceștia vor fi angreanți și în asigurarea ordinii și liniștii publice în zona lăcașurilor de cult cu prilejul sărbătorii Rusaliilor.

De asemenea, pe toată perioada acestui sfârşit de săptămână, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zonele balneare şi de agrement ale judeţului, fiind prezenţi la Tăşnad, Carei, Beltiug, Acâş, Mihăeni, zone unde se preconizează prezenţa unui public numeros.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări către sătmăreni: să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.); să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme; să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase; să respecte regulile stabilite de organizatori; să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor; să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală; să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri și să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.