Adrian Cozma critică conducerea Consiliului Județean

Liberalii

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 28 mai, consilierii județeni ai PNL, Adrian Cozma și Virgil Enătescu au lansat o serie de atacuri la adresa conducerii Consiliului Județean (CJ) Satu Mare. Atacurile au vizat anumite aspecte din cadrul instituțiilor de cultură și a sistemului de sănătate din Satu Mare.

Cel mai acid în declarații a fost Adrian Cozma care a adresat un mesaj cât se poate de dur la adresa conducerii CJ: „Jos laba de pe cultură ! Lăsați profesioniștii să vină la conducerea acestor instituții”.

Cozma acuză că anumite concursurile pentru acuparea unor funcții în cadrul Bibliotecii Județene nu ar fi fost organizate conform legii. „Săptămâna trecută la bibliotecă a avut loc un concurs de ocupare a funcțiilor de șef serviciu și șef de birou. În data de 20 mai am solicitat în scris toate documentele care au stat la baza organizării acestor concursuri.

Din informațiile noastre rezultă că aceste concursuri nu au întrunit temeiurile legale. Din comisie nu a făcut parte nicio persoană cu pregătire în acel domeniu. Nu se poate ca un fost electrician să facă parte din toate comisiile de concurs. Sunt situații extrem de grave. Considerăm că politicul trebuie să stea deoparte de nominalizarea unor persoane care nu au de-a face cu cultura. La Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale se întâmplă la fel. O să atac în contencios administrativ rezultatele unor asemenea concursuri”, spune Cozma, fără însă a nominaliza persoanele vizate.

Cu privire la Centrul de Creație „avem interimat din 2014, în condițiile în care legea spune că interimatul nu poate fi mai lung de 120 de zile”.

Virgil Enătescu s-a dezlănțuit la adresa șefului DSP, dr. Dan Cojoc, spunând că „s-a ajuns ca Direcția de Sănătate să fie condusă de un dentist. Ce știe acest om despre sănătatea populației? De ce avem nevoie de aceste Direcții de Sănătate? În afară de România, doar Belarusul cred că mai are asemenea direcții. Sunt 41 de Direcții de Sănătate în România. Ce fac aceste instituții? Nimic !”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.