Zeci de gospodării afectate de inundații în comuna Bârsău

inundatii

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram se află de la primele ore ale dimineţii (azi, 27 mai) în zonele afectate de inundații de la Crucişor şi Bârsău, iar subprefectul Altfatter Tamas se află în zona Bogdand-Supur.

Potrivit informațiilor pe care le deținem la această oră (10.45), în comuna Bârsău mai multe gospodării sunt afectate de inundații. Apa a intrat în curțile oamenilor dar și în câteva locuințe.

Directorul SGA Satu Mare, ing. Vasile Andrieș ne-a declarat că „în zona Bârsău, Crușișor, Aciua, a plouat în cantități mari, fiind înregistrate precipitații de 50 de litri pe metru pătrat în ultimele 10 ore. În Bârsău apa de pe versanți a intrat în curțile oamenilor, dar la această oră încă nu pot să vă spun câte gospodării sunt afectate ș ice pagube a produs apa”.

Andrieș spune că precipitații abundende au fost și în zonele Supur și Bogdand, unde a plouat 70 de litri pe metru pătrat, dar acolo nu au fost probleme ca în Bârsău. „Situația de la Bărsău este evaluată în momentul de față. La fața locului s-a deplasat domnul prefect dar și pompieri și jandarmi”, spune Vasile Andrieș.

Vă reamintim că hidrologii au emis azi, o avertizare cod roşu pentru trei bazine hidrografice din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Maramureş. Avertizarea este valabilă azi între orele 07.05 și 14.00.

Codul roșu de inundații vizează bazinele hidrografice Maja din judeţele Satu Mare şi Sălaj, Sălaj din judeţele Sălaj şi Maramureş şi Bârsău din judeţul Maramureş.