Locuințe inundate, persoane evacuate și terenuri sub ape, în urma ploilor din ultimele zile

prefectura

Potrivit datelor centralizate de către ISU „Someş” Satu Mare, în Bârsău de Jos au fost inundate 50 de gospodării, la Sechereşa au fost avariate două case, iar la Iegherişte o persoană a fost evacuată din casa inundată. Totodată, la Poiana Codrului două persoane au fost evacuate din locuinţele inundate, iar la Supuru de Jos, în urma inundării unei case, trei adulţi şi patru copii au fost evacuaţi.

În localităţile Bogdand şi Giorocuta suprafeţe însemnate de teren agricol au fost inundate, apa fiind în retragere în toate zonele menţionate.

Comisiile de evaluare a pagubelor materiale şi agricole sunt în teritoriu pentru a efectua evaluările. În condiţiile în care în judeţul Satu Mare se menţin atenţionările de cod roşu de inundaţii în bazinul Crasna şi cod portocaliu şi galben în alte zone, prefectul a solicitat activarea tuturor Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi a dispus asigurarea serviciului de permanenţă la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale pentru urmărirea evoluţiei fenomenelor hidrologice şi meteorologice, limitarea pagubelor şi menţinerea unei legături permanente cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.