Artistul fotograf Adrian Chira și-a prezentat lucrările în fața negreștenilor

Expo Negresti1

Expo Negresti2

Expo Negresti3

Expo Negresti4

O dublă lansare a avut loc azi, 27 mai, la Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș, acolo unde artistul fotograf Adrian Chira a adus în fața negreștenilor iubitori de artă și de frumos expoziția personal și cartea „Origine. Experiențe ale temporalității”. Atât expoziția cât și cartea au fost inspirate din teza de doctorat a lui Adrian Chira a cărei subiect a fost rolul fotografiei în arta contemporană.

Gazda evenimentului a fost directorul Muzeului Țării Oașului, Natalia Lazăr, cea care a vorbit despre artist.

Prezentă la eveniment, primarul Aurelia Fedorca i-a mulțumit artistului Adrian Chira pentru că a ales Negreștiul pentru acest dublu eveniment.

„Suntem onorați să avem oaspete și expozant pe unul dintre cei mai importanți artiști ai Transilvaniei. Faptul că Adrian Chira a ales Negreștiul pentru a-și prezenta această importantă expoziție de fotografii, alături de cartea care vine să o completeze și să o descifreze ne onorează. Îi mulțumesc lui Adrian Chira pentru șansa pe care ne-a oferit-o prin această expoziție eveniment, pentru că bucură comunitatea noastră iubitoare de artă și de frumos. De asemenea, le mulțumesc negreștenilor care i-au fost alături și artiștilor care au venit la noi de la tabăra de arte plastice care de desfășoară în județul vecin”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Adrian Chira a explicat că expoziția, care cuprinde fotografii realizate în decurs de 15 ani, este de fapt o căutare, o investigație în spațiul realității înconjurătoare prin intermediul fotografiei.

„Este un drum al căutarii acelor imagini care se găsesc într-o vecinătate, a originii devenirii fiecăruia dintre ele. Și când vorbesc despre origine mă refer, în primul rând, la timp, la temporalitate, la ceea ce înseamnă devenirea atemporală a fiecărui lucru, a fiecarei înființări, a existenței în general, dar și a lucrurilor care ne înconjoară”, a spus artistul.

Un Comentariu la "Artistul fotograf Adrian Chira și-a prezentat lucrările în fața negreștenilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.