Discuții aprinse cu privire la cumpărarea bazei sportive „Someșul”

Dan Babut

dacian Nastai

Tibi Csik

DSC_0576

Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cumpărării bazei sportive de la Stadionul „Someșul” a încins spiritele în cadrul ședinței ordinare de azi, 26 mai, a Consiliului Județean Satu Mare.

Consilierul UDMR Kovacs Mate a propus la începutul ședinței scoaterea de pe ordinea de zi și a unui alt proiect de hotărâre cu privire la achiziția din fonduri europene a unor echipamente pentru Aeroportul Satu Mare. După discuții aprinse, aleșii au decis scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului referitor la cumpărarea bazei sportive „Someșul”, iar celălat proiect, cel care vizează aeroportul, a trecut de votul consilierilor.

Consilierii UDMR Kovacs Matei, Eva Mărginean, Draveczky Carol, ajutați de colegii lor din PNL, Radu Giurcă, Ionuț Rus, Adrian Cozma și Alexandru Panea, au încercat să argumenteze de ce au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a acestor proiecte de hotărâre, aducând, de asemenea, o serie de critici la adresa președintelui Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef.

Cu privire la achiziționarea bazei sportive „Someșul”, președintele FC Olimpia, Dan Băbuț, antrenorul echipei, Tibi Csik dar și antrenorul Dacian Nastai le-au explicat consilierilor că sportivii au nevoie de un loc pentru antrenamente. Cu toate acestea, aleșii nu s-au lăsat înduplecați. Aceștia au invocat faptul că sunt probleme cu privire la situația juridică a clădirilor de la „Someșul”, actualul proprietar având o ipotecă asupra acestora.

De asemenea, consilierii au cerut și o evaluare a imobilelor pentru a vedea dacă prețul de 500.000 de euro negociat se justifică. Apoi, au solicitat verificarea vânzătorului „pentru a vedea dacă este o persoană serioasă”. Totodată, consilierii au cerut și realizarea unui parteneriat cu Primăria Satu Mare pentru o viitoare bază sportivă, deoarece aceasta deține terenul în discuție.

După discuții care au durat câteva zeci de minute, consilierii au decis să se deplaseze la fața locului pentru a vedea cu ochii lor despre ce este vorba. Când a venit rândul votului, aleșii județului au decis amânarea proiectului de hotărâre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.