Consilierii județeni nu sunt de acord cu preluarea deșeurilor din Cluj

Claudiu Ardelean

deseuri

deseuri1

La propunerea consilierilor UDMR, având sprijinul celor de la PNL, consilierii județeni au votat în ședința de azi, 26 mai, scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind acordul CJ pentru preluarea la Depozitul din Doba a deșeurilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Președintele CJ, Adrian Ștef, a explicat că cei din Cluj au în prezent o problemă cu depozitatrea deșeurilor și că este vorba despre „un ajutor colegial”.

Prezent la ședință, managerul rampei ecologice, Claudiu Ardelean le-a explicat consilierilor județeni că, în cazul în care contractul s-ar prelungi pe un an, județul nostru ar avea un câștig de 5,6 milioane de lei+TVA „ceea ce ne-ar da posibilitatea să închidem celula nr. 1 și să deschidem celula 4. Dacă acest proiect nu va fi votat, trebuie să găsim alte soluții pentru a închide celula 1”.

Consilierii UDMR au intervenit spunând că nu există aviz de mediu. „Avizul este unul consultativ și s-ar putea ca pe când să avem aviz de mediu, clujenii să-și rezolve problema”, a declarat Ardelean. În cele din urmă, 15 consilieri din cei 29 prezenți au votat pentru retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.