Zi bogată în activități la Biblioteca Județeană Satu Mare

biblioteca

Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare, în parteneriat cu Liceul de Arte „Aurel Popp”, organizează dezbaterea cu tema „Rolul luminii în opera de artă”. Evenimentul se va desfășura joi, 21 mai, cu începere de la ora 12.00, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”.

Dezbaterea cuprinde secțiunea eseu pe teme de artă plastică și eseu literar. La prima secțiune își vor prezenta lucrările elevii Baba Anita, „Împletituri”; Borbely Szilvia, „Secvențe ale mișcării”; Herteg Szilard, „Stări sufletești”; Nemeth Sara, „Vitraliu” și Madacsy Anna Julia, „Primăvara”, coordonați de profesorii Kiraly Gabriela, Liviu Paul și Diana Varga. La cea de a doua secțiune, eseu literar, își vor prezenta lucrările elevele Andra Barbul, „Lumina în creația blagiană” și Maria Pintea, „Lumina în culturile lumii”, sub îndrumarea profesoarei Liliana Doboș-Lazăr.
Invitatul evenimentului este Dan Marius Cosma, în calitate de artist plastic, scriitor și bibliotecar, care va susține o prezentare ce vizează rolul luminii în lucrările de factură impresionistă. Informațiile vor fi completate cu lucrări prezentate de profesorii Liliana Doboș-Lazăr, Király Gabriela și Diana Varga.

Un alt eveniment derulat în cadrul BJ Satu Mare este prezentarea cărții „Armata în istoria românilor. Evocări, confesiuni, mărturisiri”, lucrare ce poartă semnătura colonelului (r.) Vasile Rus. Evenimentul se va derula la aceeași dată, în prezența autorului, cu începere de la ora 14.00, în Sala multimedia.

Cartea prezentată a văzut lumina tiparului în anul 2014, la Editura „Citadela”, și s-a bucurat de evenimentul de lansare în data de 22 aprilie 2015, în găzduirea Muzeului Județean Satu Mare.

Istoricul Viorel Câmpean, alături de alți invitați ai autorului, vor susține prelegeri despre conținutul cărții și momentele istorice ilustrate în paginile ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.