Trei sătmăreni au ajuns la spital infectați cu borrelia

capusa

Doi bărbați și o femeie din județul Satu Mare au ajuns la spital după ce au fost mușcați de căpușe. Persoanele în cauză au fost diagnosticate cu o formă ușoară de borrelia și potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Satu Mare, Constantin Demian, cele trei persoane au primit tratament cu antibiotice pentru următoarele 21 de zile.

Cei trei pacienți prezintă edeme și necroze de țesut în jurul mușcăturii. Femeia avea căpușa pe ureche. Aceasta a încercat să îndepărteze căpușa cu untură, însă nu a reușit. În ceea ce îi privește pe cei doi bărbați aceștia au reușit să îndepărteze parazitul. Medicii spun că înainte de a fi îndepărtate, căpușele au eliberat în organism toxinele răspunzătoare de declanșarea bolii.

Potrivit medicilor, după mușcătura de căpușă, în unele cazuri, pe pielea pacientului apare un eritem în formă de ţintă ori un eritem migrator, care apare o zi într-un loc, apoi în altul şi aşa mai departe. Însă sunt şi cazuri în care acest eritem nu apare. La unele persoane, semnele bolii apar foarte târziu, chiar şi după un an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.