Stațiile de tratare a apei din județ nu au autorizații sanitare

Dan Cojoc

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP), Dan Cojoc, niciuna dintre stațiile de tratare a apei din județ nu are autorizație sanitară de funcționare. În cadrul ședinței de azi, 20 mai, a Colegiului Prefectural, Cojoc a prezentat un raport cu privire la calitatea apei potabile din județul nostru.

Din analizele de laborator fizico-chimice și microbiologice efectuate la nivelul instituției pe care o conduce, reiese că 85% din probele de apă potabilă recoltate sunt conforme. Cu toate acestea au fost descoperite și concentrații mai mari de nitrați și amoniac, în special în cazul apei din mediul rural. De asemenea, Cojoc spune că în anumite cazuri s-au identificat și enterococi în apa potabilă.

În luarea de cuvânt, reprezentantul Gărzii de Mediu, Rodica Mereuță, a subliniat faptul că 61 dintre localitățile din județ sunt vulnerabile la nitrați. În urma acestor discuții, prefectul le-a cerut instituțiilor responsabile să trateze cu multă atenție această problemă, atât de importantă pentru sănătatea oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.