„Festivalul Muzicii de Stradă” pune la bătaie 2.000 de euro pentru muzicieni

editia2014_01

editia2014_02

regRO

Muzicieni de oriunde din lume sunt așteptați să se înscrie în cadrul ediției din acest an al „Festivalului Muzicii de Stradă”. Premiul pus la bătaie este de 2.000 de euro. Evenimentul din acest an se va desfășura în perioada 3-5 iulie.
Între 3-5 iulie, după sesiunea de examene universitare, după examenele de bacalaureat dar înaintea publicării rezultatelor, va fi cea mai bună ofertă de a petrece un week-end excepţional la Satu Mare.

Organizatorii doresc să aducă în Satu Mare atmosfera deosebită a orașelor europene, unde muzica de stradă este parte integrantă a culturii cotidiene. De asemenea, organizatorii evenimentului doresc să atragă muzicieni de stradă din întreaga Europă, să aducă stiluri muzicale nemaivăzute pe străzile sătmărene: world music, ethno/jazz, muzicieni și instrumente deosebite. Similar cu anul trecut, 30 de concurenți vor lupta pentru premiul cel mare de 2.000 de euro, valoare totală a premiilor oferite depășesc 4.000 de euro.

Cel mai important anunț acum este deschiderea perioadei de înregistrare a muzicienilor. Pe site-ul evenimentului www.muzicadestrada.ro, formațiile și trupele care vor să participe se pot înscrie și pot afla condițiile de participare la festival. Organizatorii așteaptă trupe cu stilurile: rock, blues, jazz, pop, world music, clasic, cu piese proprii sau cover, cu orice stil muzical ce se pretează pentru stradă și va încânta publicul sătmărean.

Din motive financiare şi logistice nu se pot accepta mai mult de 30 de concurenți. Un juriu de specialitate va întocmi lista finală care va fi publicată în 22 iunie. Muzicienii acceptați vor fi confirmați și anunțați pe parcursul selecției, iar pe pagina de Facebook al festivalului se vor publica noutăţile despre acest eveniment.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală pentru Tinerii din Satu Mare şi Netmusic Group, în parteneriat cu autorităţile locale, însă fără a beneficia de finanțare din bani publici.

Sursa Foto: „Festivalul Muzicii de Strada” 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.