Presupusul proprietar al Castelului Medieval din Medieșu Aurit, Remus Truică, audiat la DIICOT

Remus Truica

castel

Afaceristul Remus Truică s-a prezentat azi (19 mai) dimineață la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD. Remus Truică este așa-zisul „proprietar” al Castelului Medieval din Medieșu Aurit, după ce a cumpărat drepturile litigioase ale acestuia de la Prințul Paul.

În dosarul creditelor de la BRD sunt audiate și nume sonore precum Adrian Sârbu și Elena Udrea. Potrivit procurorilor în acest dosar este vorba despre contracte de aproximativ 40 de milioane de euro, începând din 2008 și până în prezent. Anchetatorii susțin că Truică ar fi obținut milioane de euro de la BRD, pe baza unor garanții fictive și a unor terenuri supraevaluate.

Potrivit unor surse judiciare, în 2006, prințul Paul de România, alias Paul Lambrino a concesionat toate drepturile sale ca posibil moștenitor (la acel moment nu era încă recunoscut oficial ca membru al Casei Regale) societăţii SC Reciplia SRL, reprezentată de Remus Truică, în schimbul a 4 milioane de euro. Astfel, Remus Truică a devenit moștenitor al Casei Regale.

În această afacere se află sute de imobile și mii de hectare de teren ce au aparținut Casei Regale, a căror valoare se ridică la aproximativ 4 miliarde de euro. Pe lista acestor bunuri se află și Castelul Medieval din Medieșu Aurit.

În prezent, castelul face obiectul unui litigiu deoarece, potrivit primarului comunei Medieșu Aurit, Silviu Zetea, urmașii lui Carol al II-lea, cel care a cumpărat clădirea în 1920, au depus o cerere de retrocedare. În 2014, Comisia locală de fond funciar a decis respingerea cererii pe vicii de formă. Decizia comisiei a fost atacată în instanță.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.