Ortodocșii din Crucișor au rămas fără una dintre biserici. Vezi ce spun cei doi protopopi

Crucisor1

Crucisor2

Crucisor3

Crucisor4

Crucisor5

În prezența unui executor judecătoresc și a preotului greco-catolic Daniel Soponar, greco-catolicii au preluat azi, 19 mai, una dintre bisericile ortodoxe din Crucișor. La fața locului s-au deplasat și mașini ale Jandarmeriei dar și câțiva credincioși.

Biserica Ortodoxă din Crucișor pierde una dintre lăcașele de cult după ce aceasta a fost predată greco-catolicilor în baza unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile. Pentru a pune în practică sentința judecătorilor, azi dimineață s-a deplasat la fața locului executorul judecătoresc Radu Danciu. S-a întocmit un inventar după care s-a semnat și un proces verbal.

Câțiva dintre credincioșii ortodocși nemulțumiți de decizia instanței au protestat în fața bisericii, însă nu a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Cu privire la situația creată în Crucișor, protopopul Ortodox de Satu Mare, părintele Ioan Socolan, ne-a declarat că „justitiția a decis acest lucru și noi ne-am conformat, deși nu justiția ar trebui să decidă asupra bisericilor. Biserica este Casa lui Dumnezeu și oamenii nu au voie să împartă ceea ce este a lui Dumnezeu”.

Potrivit protopopului Greco-Catolic de Satu mare, părintele Dumitru Roman, „ceea ce s-a întâmplat azi în Crucișor este de fapt, o repunere în drepturi. Păcat că nu reușim să rezolvăm aceste probleme în mod amiabil, nu reușim să ne înțelegem și trebuie să intervină un executor judecătoresc. Avem în județ parohii unde oficiem slujbe la ore diferite și cred că s-ar fi putut realiza acest lucru și în Crucișor. Puteam scăpa fără să ne arătăm cu degetul unul pe altul și să rezolvăm în mod amiabil această situație. Ortodocșii mai au acolo o biserică, așa că, ei puteau să aibă slujbele într-una din biserici, iar noi în cealaltă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.