Festivalul „Bucurie în Mișcare”, debutează la Satu Mare în cadrul „Zilelor Orașului”

BIM_poster_satu_mare_2015.indd

Anul acesta, în zilele de 30 și 31 mai, municipiul Satu Mare va deschide seria evenimentelor din cadrul Festivalului „Bucurie în Mișcare”. Festivalul este organizat de Asociaţia „11even”, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret(DJST) și Primăria municipiului Satu Mare. Susținătorul principal al evenimentelor este Kaufland România.

„Bucurie în Mișcare” este un festival al sportului și competiției în comunitate în agenda căruia sunt înscrise o serie de happening-uri și evenimente sportive. Primul obiectiv al festivalului este încurajarea unui număr cât mai mare de persoane, în mod special copii, tineri și persoane sedentare, să facă mai multă mișcare împreună. Cel de-al doilea obiectiv important este promovarea în comunitate a liceenilor cu performanțe deosebite din Satu Mare, elevi care vor lua parte în perioada 17-23 iulie la „Creatori de viitor”, proiect desfășurat în Cluj-Napoca și care reunește elevi de liceu cu performanțe școlare deosebite din întreaga țară.

„Ne propunem să oferim o recunoaștere binemeritată acestui grup de liceeni deosebiți care urmează să ia parte la ediția din acest an a proiectului „Creatori de viitor”. Totodată, vrem să mobilizăm mii de oameni să iasă din casă, să alerge în cadrul Crosului Tineretului, să ia parte la competiții distractive, să se bucure și să concureze împreună. Ne bucurăm de asemenea și salutăm deschiderea manifestată și sprijinul acordat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare respectiv Primăria muncipiului Satu Mare, în vederea desfășurări acestui aveniment”, declară Ovidiu Neamțu, inițiator al campaniei.

Sâmbătă, 30 mai, începând cu ora 11.00, în fața Palatului Administrativ de pe Bulevardul Transilvania, se va da startul la Crosul Tineretului. Înscrierea participanților se va face la fața locului, iar participarea este gratuită. Începând cu ora 13.00, activitățiile se vor muta în Piața Libertății, unde cei prezenți vor putea lua parte la o serie de demonstrații sportive, jocuri și concursuri pentru toate vârstele.
Ștafete diverse, tir cu arcul, badminton, tenis cu piciorul, desene pe asfalt, fotbal target, ski pe asfalt, concursuri de biciclete și multe alte surprize îi așteaptă pe toți cei prezenți. Pe scena pregătită de organizatori vor urca pe parcusul zilei instructori de fitness sau de kangoo jumps, practicanți de lupte, scrimă, box sau karate. Toate acestea vor contribui la o zi plină de distracție pentru toți cei care doresc să se bucure în mișcare.

Duminică, 31 mai, începând cu ora 11.00, pe strada 1 Decembrie1918, organizatorii au pregătit cupe de mini-fotbal pentru copii, cupe de streetball, badminton și fotbal-tenis pentru tineri, la care aceștia pot să se întreacă pentru premiile puse în joc.

Festivalul „Bucurie în Mișcare” este organizat de Asociaţia „11even” din Cluj-Napoca. Evenimentele se desfăşoară în perioada 30-31 mai în Satu Mare, 6-7 iunie în Bacău și 27-28 iunie în Cluj-Napoca.

Agenda „Bucurie în Mișcare” – Satu Mare, 30-31 mai 2015:

Sâmbătă, 30 mai (B-dul Transilvania / Piața Libertății):

11.00 – Crosul Tineretului

12.00 – Premierea câstigătorilor crosului

13.00 – Demonstrații sportive (lupte, judo, box, scrimă, karate, kangoo, energy cardioclub-demo TRX, bootcamp, etc)

13.00 – Jocuri și concursuri: desene pe asfalt, tir cu arcul, badminton, fotbal target, slow-biking, ski pe asfalt, mini-golf, fun-tenis etc.

Duminică, 31 mai 2015 (B-dul 1 Decembrie 1918):;

11.00 – Competiție de minifotbal pentru copii, competiție street-ball, competiție badminton

15.00 – Competiție minifotbal OPEN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.