Campionatul Național de Rally Raid, în acest week-end la Satu Mare

rali

Între 22 și 24 mai, Satu Mare va găzdui prima etapă a Campionatului Național de Rally Raid 2015, Trofeul „Paul Badea”. Detalii cu privire la acest eveniment au fost oferite de către președintele A-CAR Satu Mare, Ovidiu Domide, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 19 mai.

La întâlnirea cu presa au participat și primarul Dorel Coica, consilierul în cadrul Compartimentului evenimente, cultură, educație și sport din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, Natalia Covaci și ofițerul de presă al evenimentului, Anișoara Ienășoiu.

Sezonul 2015 al Campionatului Național de Rally-Raid va debuta pe 22 mai, la Satu Mare, odată cu startul oficial în Trofeul „Paul Badea”, prima etapă organizată sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv.

Trofeul „Paul Badea” va avea în total o lungime de 360 de km. Numărul total al probelor speciale este de șapte și lungimea totală a acestora ajunge la 230 de km.

Înscrieriile în raliu au început deja din luna aprilie și se vor încheia pe 22 mai la ora 14.00, iar pe lângă echipaje din România la start se anunță și mașini din Italia, Polonia și Bulgaria. În competiție sunt acceptate mașini din grupa T1 (mașini 4×4 modificate) și grupa T2 (mașini 4×4 de serie), fiecare dintre acestea având incluse clasa 1 (motoare pe benzină sub 2500 cmc), clasa 2 (motoare pe benzină peste 2500 cmc), clasa 3 (motoare diesel).

S-a înființat și categoria „Amatori”. Aceștia pot concura cu mașinile 4×4 de serie, însă au nevoie de licență atât piloții cât și copiloții. Traseul pentru „Amatori” măsoară în total 250 de km și este format din trei probe speciale.
Startul oficial în raliu va fi dat din Piața Libertății, Satu Mare, vineri, 22 mai, la ora 16.00, echipajele pornind apoi către traseul de prolog creionat aproape de Pădurea Mare, accesul se face din DN 19A.

Cu prilejul competiției, în Piața Libertății, din Satu Mare va fi organizat în perioada 22-24 mai un salon auto în aer liber. În cadrul Expo Auto vor putea fi văzute produse ale constructorilor: Toyota, Skoda, Nissan, Renault și Mercedes.
De asemenea, organizatorii au creat posibilitatea ca la eveniment să participe și motociclete, ATV-uri și quaduri. Acesta va fi practic un antrenament pentru concurenți, evenimentul nepunctând în clasamentul FRM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.