Campania „O zi în școala ta!” a ajuns și la Liceul Tehnologic din Ardud

elevi1

elevi2

Campaniile desfăşurate de poliţiştii sătmăreni în această perioadă au ajuns şi la elevii din Ardud. Astfel, vineri, 15 mai, au fost susţinute de către poliţişti împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, o serie de activităţi de prevenire a consumului de droguri legale şi ilegale împreună cu elevii Liceului Tehnologic Ardud.

Întâlnirile cu tematică antidrog au avut ca grup ţintă elevii claselor a IX-a şi a X-a, specialiştii încercând prin discursurile lor, dar şi prin materiale video sugestive, să le arate elevilor ce se ascunde în spatele drogurilor, dincolo de experienţele inedite pe care le promovează cei care vând astfel de substanţe.

Nu doar drogurile ilegale au fost dezbătute în cadrul întâlnirilor avute cu elevii, ci şi implicaţiile posibile ale drogurilor legale (alcool, medicamente), mult mai accesibile copiilor şi subevaluate de aceştia în raport cu consecinţele posibile. Poliţiştii au subliniat faptul că alcoolul este în strânsă legătură cu faptele penale, cei ce consumă peste măsură riscând să devină agresori, dar şi victime ale unor tâlhării, violuri şi chiar ale unor accidente rutiere grave.

Dezbaterile cu elevii de liceu s-au extins şi la clase gimnaziale, la solicitarea profesorilor diriginţi, specialiştii abordând problema fumatului şi a consumului de alcool, debutul în utilizarea acestor droguri legale coborând tot mai mult în ultimii ani.

Despre consum şi trafic de droguri, dar şi despre serviciile oferite de CPECA vizând consilierea consumatorilor de droguri, a familiilor acestora ori a profesorilor, s-a discutat şi la întâlnirea special organizată cu cadrele didactice ale unităţii de învăţământ. Totodată, poliţiştii prezenţi au vorbit despre campaniile pe care le promovează invitând cadrele didactice la colaborări punctuale şi în viitor.

Întâlnirile antidrog circumscrise campaniei „O zi în şcoala ta!” au fost susţinute de reprezentantele CPECA, Puşa Câmpan, specialist în prevenire şi psiholog, respectiv Irina Tămăşan, psiholog. Din partea Poliţiei şi-au adus aportul în lupta cu drogurile inspector principal Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog în cadrul IPJ Satu Mare şi comisarul şef Viorel Variu, şeful Poliţiei Oraşului Ardud, cărora li s-a alăturat şi agentul şef principal Ioan Cora, din partea Serviciului Resurse Umane, pentru a susţine o altă campanie aflată în derulare.

Poliţiştii prezenţi şi-au continuat misiunea la Ardud cu elevii aflaţi în ultimii doi ani de liceu, cărora le-au prezentat oferta educaţională a Poliţiei Române, îndemnându-i pe cei mai buni şi mai motivaţi dintre elevi să se pregătească pentru o profesie de poliţist dacă consideră că profilul lor corespunde cerinţelor unei astfel de profesii.

A fost prezentat filmul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca şi au fost distribuite materiale informative, tuturor elevilor prezenţi. Activitatea face parte din campania naţională „Şi tu poţi fi poliţist!”, la care poliţiştii sătmăreni contribuie intens în această perioadă.

Peste 100 de elevi şi 20 de profesori, sub coordonarea directorului Cristian Vasil şi a directorului adjunct, Liliana Glodean au apreciat ca utile şi eficiente activităţile desfăşurate de poliţişti în cadrul campaniilor menţionate, informaţiile venind în sprijinul nevoilor de informare ale elevilor ardudeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.