Social-democrații sătmăreni îl susțin pe Liviu Dragnea

psd

Președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 15 mai, că în urma condamnării ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare de către Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv în urma demisiei acestuia din Guvern, vor avea de suferit primăriile și județele. „Noi, în județul Satu Mare avem 55 de proiecte începute și nu știu dacă le vom putea termina în urma celor întâmplate azi”, spune șeful PSD Satu Mare.

Alături de Govor, la întâlnirea cu presa au participat și primarii din Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca și edilul din Craidorolț, Daniel Balogh.

„Vă spun din capul locului că nu doresc să comentez o hotărâre judecătorească. Magistrații își fac datoria conform legilor în vigoare, dar legile sunt ambigue, interpretabile, astfel că nimeni nu va ști ce are voie să facă sau nu în politică. Prin decizia judecătorească pronunțată azi și în urma demisiei domnului ministru Liviu Dragnea, Guvernul României pierde un om de mare valoare. În urma acestei decizii vor avea de suferit primăriile și județele. Noi, în județul Satu Mare avem 55 de proiecte începute și nu știu dacă le vom putea termina în urma celor întâmplate azi. Îmi pare rău că a demisionat din Guvern dar sper să fie achitat și să revină în executiv. Azi am asistat la un eveniment politic. S-a creat un precedent și fac un apel la parlamentari să schimbe actuala legislație”, a declarat Govor.

Primarul Aurelia Fedorca a subliniat că Liviu Dragnea a fost condamnat pentru campania dusă pentru demiterea la referendumul din 2012 a fostului președinte Traian Băsescu. „La vremea respectivă, Băsescu a ieșit pe toate posturile de televiziune și le-a zis cetățenilor să nu iasă la vot. Cu toate acestea, el nu a pățit nimic. Puteţi să întrebaţi orice primar din judeţul acesta, cu toţii vor avea numai cuvinte de laudă la adresa lui Liviu Dragnea”, spune Fedorca.

În luarea de cuvânt Daniel Balogh a declarat că „azi am asistat la o execuție politică. Toți suntem expuși atacurilor adversarilor politici. Nu pot să nu fac o paralelă cu procesele de incompatibilitate în care suntem implicaţi noi, majoritatea primarilor din această ţară. Eu sunt primar din 2006, iar procesele au început abia în 2012, deci după şase ani în care nimeni nu a avut ceva de obiectat în legătură cu presupusa incompatibilitate a mea, în sensul că am făcut şi eu parte, la fel ca mulţi alţi colegi, din Consiliul de Administraţie al societăţii Apaserv. Se pare că cineva se pregăteşte intens pentru alegerile de anul viitor şi vrea cu tot dinadinsul să decapiteze întreaga administraţie publică. Însă nici noi nu ne lăsăm aşa uşor şi am decis deja să strângem rândurile”.

Ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Decizia luată azi de instanţa supremă nu este definitivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.