Andrei Bud participă în Maroc la un concurs internațional de informatică

Andrei-Bud

Trei studenți de elită din domeniile Matematică și Informatică, și anume negreșteanul Andrei Bud, Adrian Budău, respectiv Ciprian Olariu pleacă sâmbătă (16 mai) dimineață spre Maroc, acolo unde săptămâna viitoare vor participa la „ACM-ICPC World Finals”, una dintre cele mai puternice competiții de informatică din lume.

La competiția din Maroc participă echipe din 20 de regiuni de pe întregul mapamond. Echipa țării noastre, împreună cu alte două echipe din Ucraina, vor reprezenta Europa de Sud-Est.

Întrebat cu privire la șansele echipei noastre în cadrul acestei competiții, Andrei Bud spune că „nu mă aștept să avem un rezultat foarte bun de a fi printre primii, în condițiile în care celelalte echipe sunt foarte bune”.

Andrei Bud, originar din Negrești-Oaș, se poate mândri cu un palmares impresionant în domeniul matematicii. Astfel, în 2011 a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Apoi, în 2013 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori.

La începutul lunii mai 2014, Andrei s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Balcanică de Matematică, competiţie ce s-a desfăşurat la Pleven (Bulgaria). La Olimpiada Internațională de Matematică ce a avut loc anul trecut în Africa de Sud, Andrei Bud a câștigat medalia de argint.

În luna martie al acestui an, Andrei Bud a câștigat locul I la individual la Olimpiada Internațională de Matematică, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students – SEEMOUS 2015, găzduită în acest an de Republica Macedonia.

Andrei Bud are 19 ani, este din Negreşti-Oaş şi a absolvit Liceul Teoretic de Informatică din Bucureşti. În prezent este student al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din capitală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.