Liberalul Romeo Pop: „Satu Mare este un oraș blocat în istorie, cenușiu”

pnl

Romeo Pop

Co-președintele Organizației Municipale a PNL Satu Mare, Romeo Pop, acuză actuala conducere a Primăriei Satu Mare că nu a făcut nimic din ce a promis. Acesta mai spune că Satu Mare „este un oraș blocat în istorie, cenușiu și din păcate clădirile istorice sunt coșcovite”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 14 mai.

La întâlnirea cu presa a participat și celălalt co-președinte PNL de la nivel de municipiu, Ileana Blidar.

La întâlnirea cu presa, liberalul Romeo Pop a criticat modul de administrare a municipiului, dar și a județului Satu Mare, făcând o scurtă incursiune în trecutul orașului, când, în opinia acestuia „Satu Mare era un oraș mic-bughez, iar în prezent nu se mai știe pe ce se cheltuiesc bani, sume ce merg pe apele Sâmbetei”.

Pop spune că în trecut „Satu Mare era un oraș de top, cu spații verzi, flori multe, iar pe Calea Traian cele două sensuri de circulație erau despărțite de un șir de trandafiri. Undeva prin anii 70, Satu Mare a luat locul I, fiind cel mai frumos oraș”.

În „periplul său” prin istoria recentă a Sătmarului, Romeo Pop a vorbit despre frumusețile apuse ale Grădinei Romei și a Lacului Pescăruș. În opinia interlocutorului „întreținerea și dezvoltarea orașului depind nu de politică, ci mai degrabă de buna administrare a municipiului, care în opinia noastră lipsește. Nu fac niciun atac la persoană, acestea sunt doar simple observații. Satu Mare a avut trei cinematografe, Victoria, Luceafărul și Popular, în condițiile în care în ziua de azi nu mai avem nimic. Nu avem o sală polivalentă, nu avem bazin de înot, nu avem unde să ne ducem copiii duminica. Practic, este un oraș blocat în istorie, cenușiu și din păcate clădirile istorice sunt coșcovite, pică tencuiala pe strada Horea, Ștefan cel Mare, Iuliu Maniu, casă proptită în bârne care de 10 ani încă nu știm ce au de gând cu ea. Nu este un atac la domnul Coica, dar ne-a promis atâtea. Nu știm de niciun proiect important depus pe PNDL și mereu suntem amăgiți cu sosirea banilor, dar nu știu când. Se vorbește despre al treilea pod și de șoseaua de centură, dar atribuirea lucrărilor întârzie”, spune Romeo Pop.

În luarea de cuvânt Ileana Blidar a vorbit despre necesitatea interzicerii exportului de buștean și limitarea exploatării silvice pentru a opri defrișările masive.

Romeo Pop a amintit și despre Consiliul Național al PNL, ce se va desfășura în data de 23 mai la Pitești, eveniment în cadrul căruia se va discuta cu privire la procedeul de selecție al candidaților pentru alegerile locale din 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.