Jerbe de flori în memoria victimelor inundațiilor din 14 mai 1970

inundatii1

inundatii2

inundatii3

inundatii4

inundatii5

inundatii6

inundatii7

inundatii8

inundatii9

inundatii10

inundatii11

inundatii12

inundatii13

inundatii14

Oficialitățile locale și județene, un grup de locuitori din Cartierul 14 Mai, dar și câțiva copii de grădiniță au depus azi (14 mai), jerbe de flori în memoria victimelor inundațiilor din primăvara anului 1970. Evenimentul s-a desfășurat la monumentul închinat victimelor inundațiilor, situat în Cartierul 14 Mai din Satu Mare.

Alături de cetățeni la eveniment au participat și prefectul Eugeniu Avram, vicepreședinții Consiliului Județean, Mircea Govor și Rudolf Riedl, viceprimarii municipiului Satu Mare, Radu Roca și Marcela Papici, deputații Kereskenyi Gabor și Romeo Nicoară, consilieri județeni și locali.

Cu această ocazie un sobor de preoţi a oficiat un scurt „Te Deum” în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din mai 1970, după care au urmat depunerile de coroane.

În urma prăpădului din luna mai 1970, au fost distruse peste 2.200 de case, iar alte 2.600 de locuinţe au fost afectate parţial. În ceea ce priveşte victimele omeneşti, din statistici reiese că în urma inundaţiilor au murit 56 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.