Campania antidrog a ajuns la Colegiul Național „Kolcsey Ferenc”

politisti

„O zi în Şcoala ta!” reprezintă numele celei mai ambiţioase campanii antidrog desfăşurate până acum în judeţul nostru, o campanie în care reprezentanţi ai Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, ai Poliţiei şi ai Inspectoratului Şcolar şi alţi parteneri invitaţi, susţin activităţi de prevenire a consumului şi traficului de droguri în liceele sătmărene. Ţinta propusă de iniţiatorii campaniei a fost aceea de a ajunge în toate liceele din judeţul nostru, obiectiv aproape de a fi atins.

O astfel de acţiune a avut loc, azi, 14 mai, zi în care poliţişti alături de reprezentanţi ai CPECA au petrecut o zi plină de activităţi antidrog împreună cu elevii claselor a IX-a ai Colegiului Naţional „Kolcsey Ferenc”.

Cele șase întâlniri organizate au fost susţinute de inspector principal Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog în cadrul IPJ Satu Mare şi de reprezentantele CPECA, Irina Tămăşan, psiholog şi Puşa Câmpan, specialist în prevenirea antidrog, cărora li s-a alăturat Borsi Zsuzsa, consilier în cadrul Organizaţiei „Caritas” Satu Mare.

Activităţile au fost bine primite de participanţii direcţi la întâlniri, cei aproape 200 de elevi prezenţi, dar şi de cadrele didactice care au considerat că informaţiile transmise le vor fi deosebit de utile în munca lor. Pe parcursul zilei toţi elevii care au dorit să se informeze au avut la dispoziţie materiale informativ-preventive existente la standul special amenajat în holul şcolii.

Mesajul central al întregii zile, pe care specialiştii l-au transmis direct şi indirect elevilor a fost acela că: ,„Înainte de a face orice alegere, bună sau rea, informează-te! Pentru că, un om informat este un om aproape imposibil de manipulat!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.