Campania „Şi tu poţi fi poliţist!” a ajuns la Colegiul „Ion I. C. Brătianu”

elevi1

elevi2

Campania „Şi tu poţi fi poliţist!” constituie un bun prilej pentru poliţiştii sătmăreni de a-şi face cunoscută misiunea în rândul tinerilor, dar şi de a-i încuraja să ţintească cât mai sus în alegerea carierei, chiar spre o profesie provocatoare cum este cea de poliţist.

Azi, 13 mai, poliţişti din cadrul structurilor de prevenire, respectiv resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, şi-au dat întâlnire cu elevii claselor a XII-a, ai Colegiului Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii „Ion I. C. Brătianu” din Satu Mare. În Sala Festivă a colegiului, peste 60 de elevi însoţiţi de cadre didactice au aflat de la poliţiştii prezenţi informaţii actuale despre cum pot deveni poliţişti, urmând o instituţie de rang universitar, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti sau o şcoală postliceală, cum sunt şcolile de Agenţi de Poliţie existente la Câmpina, respectiv Cluj-Napoca.

Împreună cu elevii, inspector principal Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog al IPJ Satu Mare, a conturat un profil psihologic, medical şi fizic, al unui posibil candidat la admiterea într-o instituţie MAI, subliniind faptul că, această nobilă misiune nu este la îndemâna oricărei persoane. Probele de examen, cât şi celelalte condiţii pe care trebuie să le întrunească un candidat au fost expuse de către agent şef principal Ioan Cora, din cadrul Serviciului Resurse Umane, care a subliniat faptul că prima condiţie este promovarea bacalaureatului, examen de maturitate pe care cei prezenţi îl vor da în scurt timp.

Elevii au vizionat filmul „Pregătire europeană – Poliţist European”, care prezintă secvenţe din viaţa unor elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, condiţiile excelente de cazare şi de pregătire, impresionându-i în mod plăcut pe cei prezenţi în sală. În final toţi participanţii au primit materiale informative tipărite, astfel încât mesajul poliţiştilor să poată ajunge şi la alţi elevi, precum şi la familiile celor interesaţi să urmeze o carieră de poliţist.

Activitatea a fost coordonată din partea unităţii de învăţământ de profesorii Carmen Moş şi Roxana Groza, cu sprijinul directoarei Daniela Mariţa care a încurajat în permanenţă colaborarea cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, existând deja o serie de proiecte concrete derulate în parteneriat de cele două instituţii, în beneficiul tuturor elevilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.