Olimpia Satu Mare primește jumătate din banii ceruți

Dan Babut

Olimpia1

olimpia2

Aprobarea unei noi tranșe de bani pentru FC Olimpia Satu Mare a fost punctul cel mai sensibil în cadrul ședinței extraordinare de azi, 12 mai, a Consiliului Local. Prezent la ședință, președintele FC Olimpia, Dan Băbuț, le-a explicat consilierilor municipali că clubul pe care îl administrează are probleme financiare serioase, printre care se numără și restanțele la plata unor impozite și taxe către bugetul statului.

Pentru a trece peste problemele financiare ivite, conducerea clubului sătmărean a cerut 500.000 de lei, aceasta reprezentând o nouă tranșă după ce clubul a mai primit 300.000 de lei din cei 1.300.000 solicitați la începutul acestui an.

În luarea de cuvânt, Băbuț le-a spus consilierilor că din cauza problemelor financiare Olimpia nu mai are bani de funcționare și astfel participarea echipelor de juniori la meciurile din finalul turului de campionat este pusă sub semnul întrebării. Consilierul PSD, Adrian Micle și-a exprimat susținerea pentru aprobarea sumei de 500.000 de lei pentru a debloca situația de la Olimpia, cerându-i lui Băbuț să prezinte situația financiară a clubului.

La un moment dat, grupul UDMR a solicitat o pauză de cinci minute, argumentând că doresc să se retragă pentru a discuta această problemă. La discuțiile care s-au prelungit peste un sfert de oră a participat și consilierul PNL, Adrian Albu, iar mai apoi a ieșit din sală și viceprimarul Marcela Papici.

La întoarcerea în sală, UDMR-istul Magyar Lorand a cerut explicații cu privire la situația datoriilor acumulate de Olimpia, dar și referitor la controlul Curții de Conturi, efectuat în această perioadă la club.

Băbuț a subliniat faptul că valoarea totală a datoriilor se ridică la suma de 580.000 de lei, motiv pentru care „am avea mare nevoie de acea tranșă de 500.000 de lei. Curtea de Conturi nu a găsit nicio neregulă. Se efectuează controale obișnuite, așa cum se fac în fiecare an”, a spus președintele clubului de fotbal.

Adrian Albu a propus o soluție de compromis, pentru a rezolva temporar situația clubului și anume, aprobarea sumei de 250.000 de lei „dar cu condiția ca prioritar să se plătească suma de 160.000 de lei către stat, iar restul va putea asigura funcționarea echipelor de juniori până la finalul turului”.

În cele din urmă consilierii au „îmbrățișat” varianta propusă de Adrian Albu. Propunerea acestuia a fost aprobată aproape de toți consilierii, cu excepția lui Maskulik Csaba care s-a abținut de la vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.