Elevi și profesori din Germania, în vizită la Satu Mare

parteneriat

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” derulează un parteneriat anual cu Gymnasium Nidda din Germania. În decembrie 2014 elevi și profesori din România au vizitat Gymnasium Nidda, iar acum au primit vizita unui grup de zece elevi și doi profesori de la școala parteneră.

Este pentru a treia oară când elevii și profesorii din Germania vizitează Liceul German. Elevii au fost găzduiți în familii, având posibilitatea să cunoască nemijlocit realitățile, obiceiurile și tradițiile culturii românești. De asemenea, au participat la activități sportive și workshop-uri în cadrul școlii, la manifestările organizate de „Zilele Culturale Germane”, care s-au desfășurat în această perioadă.

Delegația germană a fost primită la Primăria Satu Mare de către viceprimarul Radu Roca, care a menționat importanța pe care o au aceste schimburi de elevi, cât și proiectele și parteneriatele școlare.

Gazdele au mai pregătit și o excursie în Maramureș, elevii români și germani având posibilitatea de a vizita Memorialul din Sighet, Cimitirul Vesel din Săpânța, Mănăstirea Bârsana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.