Negreștenii invitați să redescopere frumusețea lucrurilor mărunte

Negresti

Negreștenii sunt invitați să participe sâmbătă (9 mai) seara la „Festivalul Luminii” și să redescopere astfel frumusețea lucrurilor mărunte. Evenimentul va avea loc în parcul de la Obelisc, de la ora 20.30. „Festivalul Luminii” este susținut și de primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Cercetașii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și împreună cu partenerii lor să transforme oraşele în care trăiesc într-un spațiu magic, și să-i facă să descopere lucrurile care îi fac mai fericiți.

„Festivalul Luminii” este un eveniment național organizat anual de către membrii Organizației Naționale „Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. În acest an, festivalul ajunge la cea de-a X-a ediție, și se va desfășura la nivel național pe toată durata lunii mai.

Ideea organizării unui asemenea festival a apărut în 2004, la Cluj-Napoca. Unindu-și forțele, cercetașii au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci „Seara Viselor Împlinite”, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate.

De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de „Festivalul Luminii”, iar din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe centre locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.