Târg „Produs de Cluj”, în acest week-end la Satu Mare

targ produse1

targ produse2

targ produse3

targ produse4

Asociația „Produs de Cluj”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Satu Mare, organizează prima ediție a Târgului producătorilor și meșteșugarilor clujeni în orașul nostru. Evenimentul se va desfășura în perioada 8-10 mai pe Platoul din Piața 25 Octombrie și pe Pasajul Pietonal „Corneliu Coposu” din Satu Mare.

Târgul își va deschide porțile vineri, 8 mai, la ora 12.00, iar sâmbătă, 9, respectiv duminică, 10 mai, sătmărenii (și nu numai) sunt așteptați de la ora 09.00. Programul târgului, dar și cel al spectacolelor organizate pe scena din Centrul Nou poate fi văzut accesând următorul link: http://www.produsdecluj.ro/targ-produs-de-cluj-oradea-03-05-iulie/

Amănunte cu privire la evenimentul din acest week-end au fost prezentate de primarul Dorel Coica și de directorul Asociației „Produs de Cluj”, Ramona Moldovan, în cadrul unei conferințe de presă organizate azi, 6 mai.

Potrivit celor declarate de Moldovan, târgul va reuni 87 de standuri, expozanții fiind micii întreprinzători privați, majoritatea provenind din județele Cluj și Satu Mare, dar și invitați speciali din zonele învecinate. Toți producătorii și artizanii prezenți în târg dezvoltă afaceri de familie și oferă spre vânzare mărfuri din producție proprie.

Astfel, vizitatorii Târgului „Produs de Cluj” vor putea achiziționa, la preț de producător: costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate manual, produse din carne, lactate, gemuri preparate după rețete tradiționale, miere de albine, ciocolată și prăjituri de casă, sucuri, siropuri naturale, uleiuri preparate la rece și produse pe bază de lavandă.

„Din Satu Mare vor fi 22 de producători care vin cu produse din lapte de capră, ceea ce noi nu avem în Cluj, dar și mere ecologice și sucuri naturale. În acest an, cea de la Satu Mare este a doua locație unde organizăm acest târg. Acum venim de la Zalău, iar de aici vom merge la Gherla, iar apoi la Dej. Conform statutului Asociației „Produs de Cluj”, care sprijină această categorie socială, respectiv micii meseriași și producători insuficient de puternici din punct de vedere economic pentru a se promova singuri, expozanții nu plătesc chirie pentru spațiu sau standuri”, a declarat Ramona Moldovan.

Pentru cei mici, organizatorii au pregătit programe speciale, respectiv un spectacol de magie susținut de artiști clujeni, atelier de sculptură în fructe și legume, precum și un parc de distracții. Nu vor lipsi nici programele artistice, ce vor fi organizate la scena ce va fi amplasată în Piața 25 Octombrie.

Asociația „Produs de Cluj” a luat ființă la sfârșitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Agro Transilvania. Concomitent, producători și-au propus să sprijine turismul și să promoveze excelența în domeniul agriculturii și al meșteșugurilor tadiționale.
De la înființare și până în prezent au fost organizate 31 de târguri, în București dar și în Zalău, Baia Mare, Bistrița, Iași, Ploiești, respectiv peste hotare la Zakopane, în Regiunea Malopolska din Polonia.

Asociația „Produs de Cluj” a fost prezentă și la Târgul European de Produse Tradiționale din Londra (martie 2013), la Târgul Internațional de produse alimentare și băuturi – IFE (International Food&drink Event), precum și la Strasbourg, la a XXV-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei în octombrie 2013, și la comunitățile românești din Valea Timocului.

În luna ianuarie a acestui an, asociația a participat cu stand propriu la Expoziția Internațională „Grune Woche” (Săptămâna Verde) de la Berlin.

3 Comentarii la "Târg „Produs de Cluj”, în acest week-end la Satu Mare"

  1. Pingback: TARG PRODUS DE CLUJ – SATU MARE, 08-10 MAI 2015 - Produs De Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.