Reprezentanții Asociației ASB a Samaritenilor din Germania, în vizită la Primăria Satu Mare

asociatie1

asociatie2

asociatie3

Azi, 6 mai, primarul Dorel Coica a primit vizita reprezentanţilor Asociaţiei ASB a Samaritenilor din oraşul Heilbronn, Germania. Este vorba despre Rainer Holthuis, Franz Czubatinski şi Alice Soare. Tema întâlnirii a fost încheierea de parteneriate în vederea dezvoltării serviciilor destinate persoanelor vârstnice din municipiul Satu Mare.

Oaspeții au participat la o întâlnire cu furnizorii de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice de pe raza municipiului Satu Mare, reprezentanți ai ONG-urilor cât și ai instituțiilor publice din municipiul, reședință de județ.

Asociaţia ASB a Samaritenilor are o experienţă vastă în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice şi are un număr de 1.200 de angajaţi fiind partenerul de bază al Primăriei oraşului Heilbronn dintre ONG-urile locale în domeniul social.

Asociația are mai multe centre de zi pentru persoanele vârstnice unde se acordă servicii socio-medicale, ambulatorii, de recuperare a capacității fizice, ergoterapie, servicii psihologice precum și două centre rezidențiale pentru persoanele vârstnice. Un rol important în cadrul asociației îl are voluntariatul. Un număr de aproximativ 20.000 de voluntari îşi desfăşoară activitatea în cadrul asociaţiei.

La finalul întâlnirii reprezentanții Asociației ASB a Samaritenilor şi-au exprimat intenția de a încheia parteneriate cu instituțiile publice și ONG-urile din municipiul Satu Mare care activează în domeniul protecției persoanelor vârstnice precum și de a forma personalul care lucrează în acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.