Percheziții la Satu Mare într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

perchezitii

Anchetatorii fac percheziții, în această dimineață (azi, 6 mai), la mai multe firme, printre care și la societatea de salubrizare Romprest. Potrivit unor surse judiciare, mascații însoțiți de procurori au descins în 28 de locații din mai multe județe, printre care și în Satu Mare.

Cele 28 de percheziții sunt efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind evaluat la 4,5 milioane de euro. În acest dosar este vizat și omul de afaceri Florian Walter.

Potrivit unor surse judiciare în acest dosar sunt vizate 23 de persoane și firme din județele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Brașov și Brăila, dar și din capitală.

Procurorii susțin că suspecţii ar fi folosit mai multe firme „fantomă” controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii.

Anchetatorii spun că suma „spălată” este de aproximativ 14 milioane de euro, iar prejudiciul produs statului se ridică la circa 4,5 milioane de euro.

Printre societăţile la care au loc percheziţii este şi Romprest, care asigură salubrizarea în sectorul 1 al Capitalei.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Ploieşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.