Inspectori școlari din peste 25 de județe, așteptați la „Zilele matematicii sătmărene”

zilele matematicii

Inspectori școlari din peste 25 de județe sunt așteptați vineri, 8, respectiv sâmbătă, 9 mai, la cea de-a III-a ediție a „Zilelor matematicii sătmărene”, eveniment ce se va desfășura la Satu Mare. La eveniment va participa și Daniel Grigorescu, inspector general în cadrul Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ).

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Satu Mare și Consiliul Judeţean (CJ), în parteneriat cu filiala județeană a Societății de Științe Matematice din România, organizează a III-a ediţie a „Zilelor matematicii sătmărene” pentru a evidenţia faptul că matematica ajută la dobândirea uzanţelor, cunoştinţelor, a unui modus vivendi care îşi va pune amprenta pe toatǎ viaţa şi activitatea ulterioarǎ.

La această activitate, alături de reprezentantul MECȘ inspector general Daniel Grigorescu, sunt invitaţi inspectori școlari de matematică din peste 25 de județe, care s-au remarcat prin rezultate deosebite.

În continuare vă prezentăm programul „Zilelor matematicii sătmărene”:

Vineri, 8 mai:

Ora 14.00 – Deschiderea festivă în Sala Mare a Consilului Judeţean;
Ora 15.00 – Concurs de aplicaţii multimedia: „Matematica, între clasic şi modern” (nivel gimnazial și liceal) la Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos” Satu Mare;

Sâmbătă, 9 mai:

Ora 09.00 – Simpozion Naţional „Interdisciplinaritate şi transdisciplinaritate: abordări teoretice şi implicaţii”;

Lansare de carte „Zilele matematicii sătmărene, 2015” în Sala multimedia a IȘJ Satu Mare;

Ora 11.00 – Concurs interjudeţean transdisciplinar „Matematica şi mediul” la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare.

Evenimentul va prilejui schimburi de experienţă utile în domeniul strategiilor didactice interactive şi al integrării tehnologiilor multimedia în orele de matematică de la clasă. Se doreşte valorizarea şi promovarea demersurilor didactice inovative, încurajarea acţiunilor care permit asigurarea calităţii în educaţie şi formarea profesională continuă prin învăţarea pe tot parcursul vieţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.