Campania „Pedalez pentru bibliotecă” la a III-a ediție

biblioteca1

Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare organizează vineri, 8 mai, cea de-a III-a ediție a campaniei de advocacy și coalizarea comunității „Padalez pentru bibliotecă”. Evenimentul este susținut de Consiliul Județean Satu Mare și se derulează în parteneriat cu Primăria municipiului Satu Mare, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean, Școala de Arte Satu Mare, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Fundația „Mereu Aproape”, Asociația pentru Copii și Tineri „Act4You” și partenerii media.

Înregistrarea participanților se va face începând cu ora 13.00, la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, strada Decebal, nr. 2. Fluierul de start se va da la ora 14.00 fix, în fața BJ Satu Mare.

Participanții vor pedala „roată la roată” pe traseul Biblioteca Județeană – strada Alexandru Ioan Cuza – strada Gheorghe Lazăr – strada 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Vasile Lucaciu – Bulevardul Traian – Grădina Romei. Acolo, susținătorii campaniei, vor avea parte de un răgaz de o jumătate de oră, iar buna dispoziție va fi întreținută de cursanți ai Școlii de Artă Satu Mare.

Returul se va înscrie pe următorul traseu: Grădina Romei – Bulevardul Traian – Piața Libertății – Parcul Central, cu intrare în parc dinspre Hotelul „Dacia”.

Pe tot parcursul traseului, participanții la eveniment vor beneficia de escorta Poliției și de îndrumări din partea organizatorilor.

Elevii și copiii de vârste mici vor participa la întreceri cu trotinete sau triciclete și vor desena pe aleile din Parcul Central.

La finalul turului, pe baza numerelor de înregistrare, se va organiza o tombolă, iar câștigătorii tragerii la sorți vor primi cărți oferite de Fundația „Mereu Aproape”.

Această campanie se organizează cu scopul de a promova Biblioteca Județeană Satu Mare, serviciile pe care le oferă întregii comunități, de a încuraja lectura, folosirea unui mijloc de transport ecologic și un stil de viață sănătos. De asemenea, organizatorii și participanții vor transmite mesajul că biblioteca este importantă și că Sătmarul și sătmărenii merită o bibliotecă nouă, demnă de secolul XXI.

La edițiile anterioare au fost înregistrați 250, respectiv 560 de participanți, iar aceste cifre au adus prestigiu evenimentului organizat de Biblioteca Județeană Satu Mare, fiind premiat la Conferința Națională „Future Libraries”, Secțiunea „Idei pentru mâine@biblioteca ta! – Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității”.

„Evenimentul inițiat de instituția noastră și susținut de Consiliul Județean Satu Mare se bucură de o mare popularitate în comunitatea sătmăreană. Edițiile precedente au mobilizat sute de oameni, înregistrându-se participanți de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale. Reprezentanții autorităților publice locale au pedalat alături de copiii, adulții și bunicii care s-au alăturat evenimentului. Ne dorim ca și prezenta ediție să fie una de mare impact și să-i avem alături pe toți cei care iubesc biblioteca, lectura și cartea”, a declarat Lacrima Istrăuan, directorul interimar al BJ Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.