Uniunea Europeană: democrație reprezentativă, democrație directă

Goldis

Liga Apărării Drepturilor Omului (LADO), filiala Satu Mare, în parteneriat cu Fundaţia „Konrad Adenauer”, biroul din Bucureşti şi Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad și Școala Postliceală „Vasile Goldiș” Satu Mare organizează dezbaterea „Uniunea Europeană: democrație reprezentativă, democrație directă”. Evenimentul va avea loc miercuri, 6 mai, de la ora 14.00, la sediul Universității de Vest „Vasile Goldis”, filiala Satu Mare (sala B11), situat pe strada Ștefan cel Mare.

De ce „Uniunea Europeană: democrație reprezentativă, democrație directă”?
Pornind de la ideea că însușirea sentimentului de proprietate cu privire la statutul de cetățean european este un proces gradual, dezvoltarea acestuia în rândul tinerilor este definitoriu pentru progresul democrației românești. Cu ocazia „Zilei Europei”, Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni Satu Mare, Fundaţia „Konrad Adenauer”, biroul din Bucureşti şi Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni, împreună cu partenerii săi, își propun stimularea simțului cetățeniei europene în rândul tinerilor.

Astfel „Uniunea Europeană: democrație reprezentativă, democrație directă” este o inițiativă menită a atenua lipsa dezbaterilor cu teme europene în perioadele dintre alegeri, precum și a oferi informații despre Uniunea Europeană, instituțiile sale și cu privire la mijloacele prin care cetățenii pot influența procesul decizional european. Considerând că potențialul de care dispun tinerii români trebuie suplinit cu informații privind oportunitățile de care beneficiază ca tineri europeni, organizatorii își propun să suplinească deficitul de informație privind cetățenia europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.