Dumitru Podac din Moișeni, vicecampionul României la skandenberg

Dumitru Podac1

Dumitru Podac

Orașul de la poalele Tâmpei, Brașov, a găzduit în perioada 1-3 mai Campionatul Național de Skandenberg 2015, competiție la care Dumitru Podac din Moișeni a cucerit titlul de vicecampion la brațul stâng. Podac a fost învins în finală de campionul european, Adrian Laurus. La competiție au participat peste 300 de sportivi.

„Pe brațul stâng am ieșit vicecampion național după campionul european Adrian Laurus. Pe brațul drept nu am participat având o accidentare mai veche și nu am riscat. Sunt șanse să merg la Campionatul European din Bulgaria, care se va organiza peste o lună dar nu sunt sigur încă pentru că au apărut probleme și la brațul stâng după această competiție. Dar sper să îmi revin”, a declarat pentru Sătmăreanul, Dumitru Podac.

Competiția a fost găzduită de Centrul Cultural „Reduta” și a fost organizată de către Asociația Club Sportiv „Power Gym” Codlea și Asociația Română de Skandenberg „Braț de Fier”, în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov.

Dumitru Podac se poate mândri cu un palmares impresionant în cadrul acestei ramuri sportive. Astfel, în România a obţinut titlul de campion naţional la categoria de 100 kg, iar în 2012 a cucerit titlul de vicecampion naţional în Franţa la skandenberg. În 2014, Dumitru Podac şi-a adjudecat titlul de vicecampion naţional al României la categoria de 100 kg (seniori).

La începutul acestui an, în data de 1 februarie, Dumitru Podac a cucerit locul II în cadrul Concursului de Skandenberg „Bras de fer Alliance”, competiție ce s-a desfășurat în Belgia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.