Admitere în Școlile de Poliție

admitere

Poliţia Română informează că au început înscrierile în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne (MAI), precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Numărul de locuri alocat instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne – cursuri cu frecvenţă:

a) Academia de Poliţie „Alexandru Ioan-Cuza” Bucureşti:

1. Specializarea „Drept” – 100 de locuri;

2. Specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică” – 250 de locuri din care 10 locuri pentru minorităţi (5 locuri pentru rromi, 3 locuri pentru maghiari şi 2 pentru alte minorităţi);

b) Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 505 de locuri din care 8 locuri pentru minorităţi (5 locuri pentru romi, 3 locuri pentru alte minorităţi);

c) Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – 125 de locuri din care 5 locuri pentru minorităţi respective (3 locuri pentru romi, 2 locuri pentru alte minorităţi);

d) locurile alocate MAI la instituţiile de învăţământ ale MApN şi SRI:

Învăţământ superior – studii universitare de licenţă:

– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 45 de locuri;

– Academia Tehnică Militară – 72 de locuri;

– Institutul Medico – Militar – 15 de locuri;

– Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti – 25 de locuri.

Învăţământ postliceal (maiştri militari):

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – Piteşti – 38 de locuri.

Principalele condiţii legale şi criterii specifice pe care trebuie să le îndeplinească potenţialii candidaţi sunt: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2015; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; să fii obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media general de minimum 8,00; să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

Pentru candidaţii care optează pentru instituţiile MAI care formează personal în specialitatea poliţie nu este prevăzut criteriu privind limita de vârstă.

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.

Cererile de înscriere la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ superior ale MAI, MApN, SRI precum şi pentru Şcoala Postliceală MApN pot fi primite de către structura de resurse umane din cadrul IPJ Satu Mare până la data de 29 mai 2015.

Pentru şcolile de agenţi de poliţie, înscrierea se face până la data de 7 august 2015.

Perioadele de desfăşurare, tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii pot fi obţinute de pe site-ul acestor instituţii.

Înscrierile se fac la Sediul Inspectoratului de Poliţie Satu Mare, strada A.I. Cuza nr. 5/A, în zilele lucrătoare, între orele 09,00-15,00 .

Informaţii suplimentare privind locurile propuse, condiţiile şi documentele de înscriere necesare pentru întocmirea dosarelor de candidat pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0261-807777, interior 20230 şi pe site-urile www.academiadepolitie.ro, www.scoalapolitie.ro, www.scoalapolcj.ro, www.armyacademy.ro, www.mta.ro, www.animv.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.