Acordarea certificatelor de producător, în atenția prefectului

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

La iniţiativa prefectului Eugeniu Avram, azi, 4 mai, la cabinetul său a fost convocată o şedinţă de lucru care a avut ca teme pe ordinea de zi: acordarea certificatelor de producător şi proiectele de întocmire a amenajamentelor pastorale.

La această întrunire au mai participat subprefectul Altfatter Tamas, directorul executiv a Direcţiei pentru Agricultură, Ioan Cioltean, specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului şi reprezentanţi al asociaţiilor agricole din judeţul Satu Mare.

Un prim subiect pe ordinea de zi a fost discutarea modului de acordare a certificatelor de producător. Astfel, s-a stabilit că cele zece structuri asociativ-profesionale acordă aviz consultativ gratuit doar membrilor acestora. Pentru producătorii agricoli care nu sunt afiliaţi la nici una din aceste structuri asociativ profesionale, eliberarea acestora se va realiza prin persoanele împuternicite din partea Direcţiei pentru Agricultură şi Camerei Agricole Judeţene.

A doua temă pe ordinea de zi a fost întocmirea proiectului de amenajament pastoral de către Grupul de lucru constituit prin ordin al prefectului. În cadrul întâlnirii s-a stabilit că Grupul de lucru judeţean va întocmi un proiect model, care va fi transmis tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, spre adaptarea şi adoptarea acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.