„Sâmbra Oilor”, la a 59-a ediție (Galerie foto)

sambra1

sambra2

sambra3

sambra4

sambra5

sambra6

sambra8

sambra9

sambra10

sambra11

sambra12

sambra13

sambra14

sambra15

sambra16

sambra17

sambra18

sambra19

sambra20

sambra21

sambra22

sambra23

sambra24

sambra25

sambra26

sambra27

sambra28

sambra30

sambra31

sambra32

sambra33

sambra34

sambra35

sambra36

Mii de oameni au participat azi, 3 mai, la Huta Certeze, la cea de-a 59-a ediție a „Sâmbrei Oilor”, una dintre cele mai vechi sărbători câmpenești din România.

La deschiderea oficială ce a avut loc la ora 11.00, alături de oficialitățile locale și județene au participat și ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, europarlamentarii Ioan Mircea Pașcu și Daniel Buda, senatorul Gheorghe Flutur, dar și primarii din Seini și Oradea.

Dintre oficialitățile din județul Satu Mare îi amintim pe prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, directori de instituții, oameni politici, etc.

În luarea de cuvânt, șeful CJ, îmbrăcat în straie oșenești, a subliniat faptul că „Sâmbra Oilor” este cea mai veche sărbătoare câmpenească din Ardeal. „În Ţara Oaşului şi spiritul autentic pastoral s-au păstrat datorită oşenilor, oameni harnici, gospodari, care au ştiut să-şi păstreze tradiţiile, obiceiurile, oameni care şi dacă muncesc poate departe de ţară, sunt români. Muncesc afară dar îşi construiesc casele aici. Sunt oameni care simt româneşte, care oriunde s-ar afla şi în momentul în care merg în glie, merg cu ţara în ei”, a declarat Ștef.

După luările de cuvânt a început măsurișul laptelui dar și un bogat program artistic, gustat din plin de către cei prezenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.